Pamoka ,,Lietuvos šimtmečio asmenybės. Antanas Smetona“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-12-01
  • Kategorija: Renginiai

Artėjant Lietuvos šimtmečio metų pabaigai, Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko pamoka apie pirmąjį ir paskutinįjį 1918–1940 metų Lietuvos Respublikos Prezidentą Antaną Smetoną ir jo žmoną Sofiją, kurią vedė atkurtos Nepriklausomos Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjas, buvęs vidaus reikalų ministras, teisininkas, parlamentaras dr. Stasys Šedbaras.

Pamoka vyko diskusijos metodu, ją moderavo rašytoja Loreta Jastramskienė. Pamokoje buvo atsakyta  į klausimus apie tai, kaip iš valstiečių šeimos kilęs jaunuolis tapo Lietuvos prezidentu, kokios buvo A. Smetonos vertybės, kokie buvo santykiai su žmona Sofija, įvertintas prezidentavimo laikotarpis, aptartos pasitraukimo iš Lietuvos ir žūties aplinkybės.

Abiturientė Karolina Jakubavičiūtė apie pamoką rašo: LR Seimo nario Stasio Šedbaro paskaita apie Lietuvos šimtmečio asmenybes – Antaną ir Sofiją Smetonas buvo neapsakomai įdomi bei įtraukianti. Girdėjome ne tik pasakojimų apie A. Smetonos politinius veiksnius, padedant kurt Lietuvos nepriklausomybę, jo prezidentavimo laikotarpį, tačiau ir apie šeimyninius bei asmeninius dalykus, kurių daugelis iš mūsų galbūt nė nežinojo. Dėmesį atkreipėme į ypač svarbius faktus, kurie padėjo dar labiau suprasti tuo metu vyravusį gyvenimą bei aptartų asmenybių pasaulėžiūrą. LR seimo nario dėka pagilinome žinias apie šias istorines asmenybes. Greta Jarmalavičiūtė rašė: pamokos metu papildėme savo žinias apie vieną iškiliausių Lietuvos asmenybių - Antaną Smetoną. Buvo įdomu sužinoti daugiau apie šio žmogaus gyvenimą, detales, kurių negalime perskaityti istorijos vadovėliuose.

                                          

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos