Svečiuose Violetos Palčinskaitės kūryba

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-11-21
  • Kategorija: Renginiai

Vaikų mylimos poetės Violetos Palčinskaitės septyniasdešimtąjį penktąjį gimtadienį paminėjo  Daugų bibliotekos jaunieji skaitytojai kartu su pailgintos grupės mokytoja Vilija Sakalauskiene , mokytojos padėjėja Vyda Sudvajiene bei bibliotekininkėmis Lina ir Vale. 

 

Renginio dalyviai galėjo susipažinti su visais poetės parašytais ir išleistais kūriniais – bibliotekoje veikė knygų parodėlė. Klausėsi dainelių sukurtų pagal Violetos Palčinskaitės eiles.

 

Parašiusi daugiau kaip 30 knygų, Violeta Palčinskaitė yra laikoma vaikų poete, nors daugelis jos kūrinių skirti suaugusiems. Violeta Palčinskaitė yra pasakiusi „Kartais ir dabar jaučiu, kad manyje tebegyvena vaikas, svajojantis apie nepatirtus nuotykius ir tikintis, jog visos istorijos turi baigtis laimingai“. 

Poetė Violeta Palčinskaitė yra pelniusi daug apdovanojimų, kaip pati sako, pradėjo rašyti gal devynerių metų sulaukusi, o pirmąją poezijos knygelę „Žemė kėlė žolę“ išleido 1961 metais jau studijuodama Vilniaus universiteto pirmame kurse. Greitai perspektyvi kūrėja tapo Rašytojų sąjungos nare. 

Violetos Palčinskaitės eilėraščiai paprasti, gražiai surimuoti, todėl lengvai įsimenami, nesunku juos išmokti mintinai, o kai išmoksti, išlieka atmintyje ilgam.

Poetė  mėgsta keliauti. Iš kelionių po Norvegiją įspūdžių gimė knyga ,,Muzika troliui“, skirta visiems, kurie ilgisi nuotykių.  Taip pat  sukūrusi eilėraščių, skirtų vaikų mėgstamam danų pasakų kūrėjui Hansui Kristianui Andersenui, tai ,,Mergaitė su degtukais“ ir ,,Žibintas“.

 

Literatūrinėje popietėje skambėjo poetės eilės iš  naujos knygelės „Eilėraščiai iš namų“, kurias skaitė bibliotekininkė Lina Jakimavičienė, moksleivės Akvilė Mikailionytė, Brigita Pranaitytė. Ši knyga dalyvauja metų knygos rinkimuose. 

 Popietės pabaigoje visi dalyviai piešė piešinius pagal poetės eilėraščius – kas namą, gėlę, debesėlius..., kas kiekvienam įstrigo beklausant eilių.

Alytaus r. viešosios bibliotekos Daugų filialo

Vyresn. bibliotekininkės

Valė Remeikienė, Lina Jakimavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos