Mokslo ir žinių diena gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-09-03
  • Kategorija: Renginiai

Mokslo ir žinių diena gimnazijoje prasidėjo pirmąja pamoka su klasės auklėtoju. Tai gerumo, tolerancijos, pažinties ir susitikimų  pamoka... Vėliau visa gimnazijos bendruomenė iškilmingai ėjo į miestelio širdį – aikštę, kur vyko Rugsėjo 1-osios šventė.

Oficialią šventės dalį pradėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė. „Ir štai vėl gražus, ramuma ir jauduliu, džiaugsmu ir nerimu pasidabinęs rugsėjis... Kurgi jis ves mus? Neabejoju, tik pirmyn, tik aukštyn mokslo ir žinių laiptais,“ – sakė ji. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius visiems linkėjo sėkmingų ir kūrybingų mokslo metų, ragino visus gimnazijos bendruomenės narius prisidėti prie Geros mokyklos kūrimo. „Kad gimnazijoje būtų linksma ir įdomu, turime pasistengti visi: mokiniai, mokytojai ir, žinoma, tėveliai,“ – sakė direktorius.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui perskaitė Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko sveikinimą, skirtą gimnazijos bendruomenei. Meras pedagogams linkėjo būti kūrybiškiems, nebijoti iššūkių, mokinius ragino drąsiai ir ryžtingai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, mokytis ir siekti kuo aukštesnių įvertinimų.

  Mokinius bei pedagogus sveikino ir Daugų seniūnė Irma Kašėtienė. Sveikinimo kalboje ji akcentavo darbštumą kaip svarbiausią vertybę žmogaus gyvenime.

Po oficialios šventės dalies Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas Vidas Jelinskas aukojo Šventąsias Mišias už gimnazijos bendruomenę. Sakydamas pamokslą ragino įsiklausyti į šalia esantį, išgirsti jį bei palaikyti, pamiršti savo egoizmą...

Belieka tik priimti atvira širdimi visus linkėjimus, sveikinimus ir drąsiai kopti mokslo ir žinių laiptais.

Fotografavo Emilija Volungevičiūtė, Iag klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos