Mironiukų kelionė dviračiais su Gintautu Umaru

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-09-21
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė jau devintą kartą organizavo kelionę dviračiais į Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Vlado Mirono koplyčią.  Kelionė dviračiais saulėtą rugsėjį į Mirono koplyčią – vienas iš labiausiai laukiamų renginių. Jis šiemet buvo dar įspūdingesnis, nes prieš startą gimnazijos aktų salėje vyko susitikimas su Lietuvos dviračių treko dviratininku, pasaulio ir olimpiniu čempionu Gintautu Umaru. Susitikimas buvo labai įdomus. G. Umaras pasakojo apie save, apie tai, kaip pradėjo sportuoti. Pasakojimas sudomino mokinius, tad jie pateikė dviratininkui įvairiausių ir netikėčiausių klausimų. Buvo labai linksma ir įdomu.

 Naujų spalvų bei emocijų renginiui suteikė ir tai, kad šiemet jame dalyvavo ir Alovės pagrindinės mokyklos skyriaus ir Makniūnų pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio centro skyriaus mokiniai, ir tai, kad dviračių kolonos priekyje važiavo svečias – dviračių sporto profesionalas G. Umaras. Daugiau nei 100 dviratininkų koloną lydėjo policijos ekipažai.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, saugiai atvykę į Bukaučiškių koplyčią, kelionės dalyviai dalinosi kelionės įspūdžiais, ieškojo paslėpto lobio, dalyvavo kūno kultūros mokytojų suorganizuotose estafetėse – tai važiavimas dviračiu į statų kalną ir kliūčių ruožas.  O tie, kurie nepanoro važiuoti dviračiais, sportavo gimnazijos stadione: žaidė tinklinį, smiginį, išbandė jėgas žaisdami kvadratą, krepšinį, dalyvavo olimpinės mylios bėgime.

Renginio pabaiga tradiciškai vyko gimnazijos stadione.  Olimpinis ir pasaulio čempionas Gintautas Umaras už puikius sportinius pasiekimus mokiniams įteikė prizus.

Daugų  Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos