„Mažosios Velykėlės su močiute“

  • Paskelbta: 2018-04-12
  • Kategorija: Renginiai

Pirmas sekmadienis po šv. Velykų – Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykėlėmis. Ta proga 2018 metų balandžio 9 dieną į šventę „Mažosios Velykėlės su močiute“ Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje susirinko priešmokyklinukai, pradinukai, jų tėveliai, bei svečiai. Šventei sukvietė  ir vaišes dovanojo  VŠĮ „Kretingos maistas“. Renginį organizavo  ir vedė pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė. „Mažųjų Velykėlių“  akimirkas užfiksavo dienraščio „Alytaus naujienos“ žurnalistės.   Renginio dalyvius ir svečius pasveikino skyriaus vedėja Loreta Alksninienė bei  VŠĮ „Kretingos maistas“ atstovė. Renginyje vaikai deklamavo  eilėraščius apie pavasarį ir šv. Velykas, skambėjo nuotaikingos dainos, visi sukosi velykinių žaidimų ratelyje, varžėsi linksmosiose estafetėse su margučiais. Mokiniai ne tik pramogavo, bet ir sužinojo Atvelykio tradicijas bei papročius, išgirdo pasaką “Kodėl dažomi kiaušiniai?“, sužinojo margučių spalvų reikšmes.

Antroje šventės dalyje vyko rimtas darbas – kiaušinių dažymas įvairiais būdais: „Margutis servetėlėje“, „Margutis ryžiuose“, „Margutis vaivorykštės spalvose“. Renginio dalyviai labai noriai ir entuziastingai įsitraukė į šį kiaušinių dažymą netradiciniais būdais.

Pabaigoje už aktyvų ir kruopštų darbą  vaikai buvo apdovanoti  VŠĮ „Kretingos maistas“ diplomais bei saldžiomis vaišėmis.

Pradinių klasių mokytojos Sigutė Kaminskienė, Renata Miškauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos