Turiningos pradinukų rudens atostogos

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-03
  • Kategorija: Renginiai

Rudens atostogų metu Daugų Vlado Mirono gimnazijos neformalaus švietimo etnokultūros būrelio mokinių komanda dalyvavo viktorinoje „Kalba gimtoji lūposna įdėta", kuri vyko Miroslavo gimnazijos Kumečių pagrindinio ugdymo skyriuje. Konkurso tikslas - turtinti gimtąją kalbą, ugdyti mokinių komunikacinę, kultūrinę kompetenciją, diegti pagarbą gimtajai kalbai, puoselėti tautos papročius, tradicijas. Konkurse dalyvavo Alytaus rajono bei Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinės mokyklų pradinių klasių mokinių komandos. Mūsų gimnaziją atstovavo: Katerina Plytnikaitė 2a, Jorė Baliukynaitė 2a, Lauryna Cickevičiūtė 3a, Jokūbas Šilalė 3a, Vakarė Juškevičiūtė 4a, Mėta Raudonytė 4a.

Komandos atliko įvairias lietuvių kalbos užduotis - reikėjo surašyti žodžius abėcėlės tvarka, pabaigti patarles, išvardinti kuo daugiau lietuvių vaikų rašytojų, atlikti pantomimos užduotis. Daugų pradinukų komanda „Grikinukas" užėmė III vietą. Kumečių „Dzūkucis" - II vietą, o svečiai iš Punsko buvo tikrai „Kietas riešutėlis", nes jie laimėjo I vietą.

Tuo pat metu vyko seminaras pradinių klasių mokytojams „Etnokultūrinės raiškos gebėjimų ugdymas pradinėse klasėse". Mokytojos ir mokiniai įgijo ne tik teorinių žinių, bet ir mokėsi šokti tradicinius dzūkiškus šokius bei pasigamino puikius tautiškus suvenyrus.

O mūsų gimnazijos 3b klasės mokiniai su mokytoja Danute Jakubavičiene kūrė knygą Lietuvai ir taip pat dalyvavo konkurse. Jie buvo apdovanoti už kūrybiškumą.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos

pradinių klasių mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos