Euroscola finalo laimėtojos – Daugų Vlado Mirono gimnazijos gimnazistės

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-15
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienos Europos Sąjungos šalies moksleiviai turi galimybę dalyvauti Euroscola programoje, kuri suteikia galimybę aplankyti Europos Parlamento būstinę Strasbūre ir dalyvauti jaunimo debatuose ir balsavime ES klausimais, modeliuojant realaus EP darbą. Programos tikslas yra supažindinti jaunimą su EP darbu, skatinti domėjimąsi ES vykstančiais procesais ir pateikti gilesnį Europos, kaip visumos, vaizdą. Šiais mokslo metais į Strasbūrą išvyks 13 Lietuvos gimnazijų. Euroscola mokyklų atrankas Lietuvoje vykdo Europos Parlament Informacijos biuras.

Lapkričio 15 dieną Daugų gimnazistės dalyvavo viename iš EUROSCOLA konkurso finalų Kaune, kur su dar keturiomis komandomis rungėsi dėl pagrindinio prizo - kelionės į Strasbūrą. Šių metų gimnazijos mokinių komandą, kuriai vadovavo istorijos mokytoja Virginija Svinkūnienė, sudarė dešimt merginų: Greta Jarmalavičiūtė, Alvita Kelmelytė, Gabija Mickonytė, Karolina Jakubavičiūtė, Raimonda Urmanavičiūtė, Neringa Griškaitė, Skirmantė Sakalauskaitė, Inga Jakimavičiūtė, Austėja Ivanauskaitė, Gabija Gudaitytė.

Finalas prasidėjo vienos minutės trukmės komandų prisistatymu, kurį dalyviai rengia iš anksto. Komandų prisistatymą vertino kitos komandos. Viktorinos metu moksleiviai žodžiu atsakinėjo į klausimus apie ES ir jos institucijas, istoriją, veiklą, apie ES šalis ir kandidates, apie žinomiausias ES asmenybes ir pareigūnus. Antroje dalyje reikėjo raštu atsakyti į klausimus, užduotus lietuvių, anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis, apie ES valstybes. Klausimai buvo labai sudėtingi, o visos komandos - labai stiprios. Džiugu, kad įdėtas darbas atsipirko - mes laimėjome ir gegužę keliausime į Strasbūrą.

AČIŪ visiems, kurie mums pagelbėjo mokantis, ruošiant namų darbą, organizuojant važiavimą ir palaikė mūsų tikėjimą pergale.

Istorijos mokytoja Virginija Svinkūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos