Knygos „Kontis ir Tvarkius“ pristatymas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-10-15
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 13 diena Daugų Vlado Mirono gimnazijoje buvo ypatinga, nes į svečius atvyko ypatinga viešnia. Gimnazijoje lankėsi knygos „Kontis ir Tvarkius" autorė Aldona Zenkevičiūtė - Jankauskienė.

Pradinukai knygos autorę ir žurnalistę sutiko su daina „Labas", kurią paruošė mokytoja Daiva Laniauskienė. 3a klasės mokiniai, mokomi mokytojos Raimondos Šilalienės parodė vaidinimą apie šiukšlių rūšiavimą. 2a klasės mokiniai Ąžuolas, Gabrielė ir Mantvydas paskaitė ištrauką iš pristatomos knygos apie tai, kaip tetrapakas ir grietinėlė pamilo vienas kitą ir nenorėjo išsiskirti. Juos paruošė bibliotekininkė Valė Remeikienė.

Ši knyga, kaip sakė autorė yra ne tik apie šiukšles ir jų rūšiavimą, tai knyga - apie žmonių santykį su juos supančiu pasauliu ir apie mūsų visų norą jaustis reikalingais. Ją paskaityti jau spėję Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinukai autorei turėjo daugybę klausimų į kuriuos autorei teko atsakyti.

Susitikimo metu vyko pradinių klasių mokinių darbelių paroda iš buitinių atliekų. Bibliotekininkė Lina Jakimavičienė skaitė knygos ištrauką, kaip konteineris buvo pavadintas Končiu. Vaikai ne tik uždavė klausimus, bet ir patys atsakinėjo į autorės klausimus ir gavo dovanų knygą su autorės autografu.

Dėkojame autorei už įdomią knygą, kuri nukelia į žmonių norėtų, mylėtų, o paskui negailestingai išmestų daiktų pasaulį.

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos

Pradinių klasių mokytoja Raimonda Šilalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos