Europos verslo konkurse Lietuvai atstovavo daugiškės

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-08-23
  • Kategorija: Renginiai

Europos verslo konkurse Lietuvai atstovavo daugiškės, vienai jų - speciali lyderystės

Belgijos karalius, šalies ministrai, Europos komisijos, Europos sąjungos, „Facebook", „FedEx", „Shell" ir kitų koncernų atstovai ar vadovai ir kiti garbūs svečiai - toks dėmesys teko Daugų (Alytaus r.) Vlado Mirono gimnazijos mokomajai mokinių bendrovei (MMB) „C&te", o jos atstovėGreta Jarmalavičiūtėpateko tarp dešimties, apdovanotųjų specialia Europos „Junior Achievement" auklėtinių (alumnų) lyderystės premija.

Beveik 200 MMB konkurentų Lietuvoje nugalėjusios daugiškės mūsų šaliai atstovavo Briuselyje 28-ąjį kartą surengtame Europos moksleivių verslų konkurse, kuriam rengėsi padedamos gimnazijos ekonomikos mokytojoModesto Raudonio ir talkininkų iš ISM universiteto, SEB banko ir kt.

G. Jarmalavičiūtė MMB „C&te" produkciją įtaigiai pristinėjo su Karolina Agota Jakubavičiūte, Alvita Kelmelyte, Lukrecija Mačionyte, Gabija Mickonyte irGabija Zapolskaite.

Alytaus r. Daugų V.Mirono gimnazijos MMB „C&te" atstovė G. Jarmalavičiūtė apdovanota specialia Europos „Junior Achievement" auklėtinių lyderystės premija

Europos metų MMB 2017 m. tapo „Festera" iš Estijos, antri liko specialiuosu „Facebook" apdovanojimų įvertinti „Locker room talk" iš Švedijos, treti - „Promotor" iš Izraelio.

Daugiškių MMB „C&te" produkciją Briuselyje pristinėjoK. A. Jakubavičiūtė, G. Jarmalavičiūtė, A. Kelmelytė, L. Mačionytė, G. Mickonytėir G. Zapolskaitė.

Temų laureatais tapo MMB „Demenish" iš Danijos, „Growgreen" iš Kipro, „Flair" iš Maltos, „Inizio" iš Nyderlandų, „Meira" iš Islandijos ir „Venturepad" iš Jungtinės karalystės.

Europos „Junior Achievement" auklėtinių premija, remiama tarptautinės draudimo grupės „Axa", G. Jarmalavičiūtei įteikta už vadovavimo įgūdžių, susijusių su bendrove, demonstravimą ir asmenybės jėgą sėkmingoje komandoje.

Lyderystės premija taip pat apdovanoti mokinių mokomų bendrovių lyderiai iš Jungtinės Karalystės, Kipro, Liuksemburgo, Meno salos, Prancūzijos, Rumunijos, Serbijos, Švedijos ir Vokietijos.

Iš viso Europos konkurso finale kovojo 37 mokinių bendrovės, o iš viso per 200 dalyvių. Jų sugebėjimus komunikacijos, komandinio darbo, problemų sprendimo, tikslų nustatymo, planavimo ir kontrolės, administravimo ir finansų sistemų, personalo valdymo, produktų kūrimo, darbo su klientais, rinkodaros ir pardavimų, taip pat finansų srityse vertino 10 teisėjų.

Nugalėtojai estai „Festera" sukūrė patalpoms skirtą šiukšlių dėžę - biodėžę, perdirbančią maisto atliekas, kurios paverčiamos humusu ir žalą gamtai sumažina 5 procentais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos