Vaikų vasaros užimtumas. "Amatas - gyvenimo pamatas"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-06-20
  • Kategorija: Renginiai

Vaikų vasaros užimtumo programa

"Amatas - gyvenimo pamatas"

Moksleivių vasaros atostogų metu Asociacija ,,Daugų kraštas" kartu su Daugų viešąja biblioteka organizavo vaikų vasaros užimtumo stovyklą.

Programos tikslas: stiprinti bendruomeniškumo jausmą bei plėsti bendravimo ir bendradarbiavimo galimybes. Supažindinti vaikus su senaisiais amatais, su Dainavos krašto piliakalniais bei skatinti knygų skaitymą vasaros atostogų metu.

Vasaros užimtumo stovykloje dalyvavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinukai. Programą finansavo Alytaus rajono savivaldybė.

Stovykloje gilinome žinias apie senuosius amatus, mokėmės verti, pinti apyrankes bei skirtukus knygai. Dalyvavome viktorinoje apie mūsų krašto piliakalnius, keletą jų aplankėme. Alytaus kraštotyros muziejuje ir dalyvavome edukacijoje ,,Piemenėliai".

Labai įdomus susitikimas vyko su lektoriumi, treneriu, dviračių sporto entuziastu, orientavimosi ir multisporto gerbėju Dariumi Karaša. Susitikimo metu sporto entuziastas ragino vaikus sveikiau gyventi, rūpintis savo ir artimųjų sveikata. Jis parodė, kaip reikia mankštinti savo kūną, kad būtume lankstesni, stipresni ir sveikesni.

Daugų viešoji biblioteka vaikams pristatė projektą ,,Skaitymo iššūkis" ir pakvietė visus jame aktyviai dalyvauti bei skaityti atostogų metu.

Dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už programos finansavimą, taip pat visiems, kurie padėjo ją įgyvendinti.

Raimonda Šilalienė


Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos