R. HARVUDO VARDO MOKINIŲ MENINĖS RAIŠKOS KONKURSAS

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-05-17
  • Kategorija: Renginiai

RESPUBLIKINIS RONALDO HARVUDO VARDO MOKINIŲ MENINĖS RAIŠKOS KONKURSAS

Jau dešimti metai iš eilės Plungės „Saulės" gimnazija ir Plungės Suaugusiųjų švietimo centras organizuoja mokinių meninės raiškos konkursą Ronaldo Harvudo vardo premijai laimėti. Šiemet šiame konkurse dalyvavo ir mūsų teatrinukai.

Ronaldas Harvudas (Ronald Harwood) menininko karjerą pradėjo kaip aktorius, o dabar - pasaulinio garso romanų, novelių, pjesių, kino scenarijų autorius, „Oskaro" premijos laureatas už scenarijų filmui „Pianistas", daug metų vadovavo tarptautiniam PEN klubui. Rašytojas šiuo metu gyvena Londone. Iš Plungės kilęs jo tėvas prieš Antrąjį pasaulinį karą emigravo į Pietų Afrikos Respubliką. 2005 metais R. Harvudas pirmą kartą aplankė tėvų žemę ir didžiuojasi savo plungietiška kilme. Jis kartu su klasės draugu Abeliu Levitu (Izraelis), kurio šaknys yra taip pat Plungėje, siekdami aktualizuoti Holokausto aukų atminimą bei nusikaltimų žmogiškumui prevenciją, įsteigė premiją.

Mūsų gimnazistai konkurse rodė teatrinę miniatiūrą - akciją ,,Kviečiu! Prisijunk!" ir pristatė foto parodą „Kai AŠ esu TU".

Šiais metais meniškiausių darbų kūrėjai buvo kviečiami dalyvauti įvairaus tipo meistriškumo pamokose - dramos, dailės, publicistinio ir meninio rašymo, medijų ir kt. Meistriškumo pamokas vedė savo dalyko profesionalai.

Gerai padirbėję, apžiūrėję Oginskių rūmus bei parką grįžome namo ir parsivežėme II vietą.

Mokytoja Virginija Svinkūnienė ir Žiedūnė Maldonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos