Darbą pradeda jaunieji mediatoriai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-02-27
  • Kategorija: Renginiai

Darbą pradeda jaunieji mediatoriai

Ne vieną mėnesį Daugų Vlado Mirono gimnazijos 7-8, I-IIg klasių mokiniai savanoriai dalyvavomokymuose „Mediacija mokyklose", o šiandien, vasario 27 dieną, jie pristatė savo veiklą pradinių klasių mokiniams. Jaunieji mediatoriai su gimnazijos mažaisiais kalbėjosi apie konfliktų spendimo būdus, kvietė diskutuoti.

Šiandien gebėti taikiai išspręsti konfliktus yra labaisvarbu. Viena iš aktualiausių mokyklos problemų yra konfliktai bei nesugebėjimas juos efektyviai spręsti. Dažnai konfliktams spręsti vaikai pasirenka nekonstruktyvius jų sprendimo būdus: smurtą, agresiją, patyčias.

Mokiniai tarpusavyje konfliktuoja bemaž dėl visko. Dauguma jų mano, kad turi tik tris išeitis: kreiptis į vyresniuosius, griebtis jėgos arba atsitraukti.

Mokinių mediacijos programa gali pasiūlyti dar vieną, ketvirtą, išeitį - ieškoti mediatoriaus. Mokyklinė mediacija yra konfliktų, kylančių mokykloje, valdymas, kurio metu apmokyti mokiniai-mediatoriai padeda savo bendraamžiams išsiaiškinti problemas, aptarti poreikius ir surasti taikų sprendimą.

Mūsų gimnazijos mediatoriai taps pradinukų mažaisiais draugais ir kiekvieną dieną per ilgąją pertrauką padės jiems spręsti problemas bei skatins draugauti taikiai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos