Akcija „Atšvaitą turi - matomas ir saugus kelyje esi"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Akcija „Atšvaitą turi - matomas ir saugus kelyje esi"

Lapkričio 8 d. gimnazijoje buvo vykdoma akcija „Atšvaitą turi - matomas ir saugus kelyje esi". Gimnazijos darbuotojai domėjosi, ar mokiniai ir kiti gimnazijos darbuotojai tamsiame kelyje yra matomi, t.y. turi atšvaitus, o jeigu turi, ar teisingai juos dėvi. Džiugu, kad daugelis mokinių atšvaitus turi ir dėvi. Neturėjusiems tą dieną buvo priminta, kad atšvaitas yra būtinas, jis nėra puošmena, jis užtikrina žmogaus saugumą kelyje, gatvėje.

Keletas pastebėjimų kaip nešiojami atšvaitai.

Pramonė gamina įvairių formų ir įvairiai tvirtinamų atšvaitų. Jie gali būti juostelės formos, pakabinami, prisiūti prie drabužių ir pan.



Kaip teisingai atšvaitus pritvirtinti ir nešioti?

Daug mokinių turi atšvaitus, tačiau ne visi teisingai juos dėvi, todėl nėra gerai matomi tamsoje. Atšvaitą prie drabužių reikėtų pritvirtinti taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių. Daug mokinių atšvaitus turi ant kuprinių arba pačios kuprinės yra pagamintos su atšvaitais. Tačiau laikydamiesi kelių eismo taisyklių ir eidami kelio kairiąja kelio puse (prieš eismą) pėstieji tampa nematomi, nes kuprinės negali apšviesti atvažiuojanti transporto priemonė.


Todėl rekomenduojame atšvaitą - juostelę, kurią turi daugelis mokinių, nesegti ant kuprinės, o nešioti ant dešinės rankos. Gimnazijoje arba namuose jį galima nuimti ir įsidėti į kišenę.

Pakabinamas atšvaitas tvirtinamas prie kuprinės, rankinės ar išorinių drabužių. Atšvaitas kabinamas dešinėje pusėje, automobilio žibintų aukštyje. Patariame pakabinamą atšvaitą segėti ne tik ant kuprinės, bet ir ant drabužių. Kadangi atšvaitas yra pritvirtintas, tai jo nepamesite, o kai jo nereikės, galėsite įsidėti į kišenę.


Šviesą atspindinti liemenė gali tapti efektyvia priemone, padedančia išvengti eismo nelaimių. Žmogus, dėvintis šviesą atspindinčią liemenę, tamsiu paros metu yra žymiai geriau matomas kitiems eismo dalyviams.

Dar geriau ir patogiau, kai šviesą atspindintys elementai yra jau priklijuoti arba prisiūti ant viršutinių drabužių. Turėdami tokius atšvaitus, mokiniai niekada jų nepames ir visada bus matomi. Atšvaitų klijavimo akcija ant drabužių mūsų gimnazijoje vyko 2014 m. lapkričio 18 d.

Tad visiems linkime būti matomiems, saugiems ir sveikiems.

Gimnazijos vaiko gerovės komisijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos