„Verslumo įgūdžių įvertinimas"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-05-04
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono gimnazija dalyvauja „Verslumo įgūdžių įvertinimas" (Enterpreneurial Skills Pass (ESP)) pilotinėje programoje

Mūsų gimnazijoje gegužės 13 dieną vyks pilotinės Lietuvos Junior Achievmenet „Verslumo įgūdžių įvertinimas" (Enterpreneurial Skills Pass (ESP)) programos veikla, Europinis egzaminas. Išlaikiusiems šį egzaminą bus išduodami sertifikatai, kurie pripažįstami visoje Europoje. Net devyni mūsų gimnazijos mokiniai buvo atrinkti dalyvauti šioje programoje ir laikys Europoje pripažįstamą „Verslumo įgūdžių įvertinimas" (Enterpreneurial Skills Pass (ESP)) egzaminą.

Kodėl verta laikyti egzaminą ir mokytis verslumo paslapčių? Todėl, kad jaunimui naudingas verslumo mokymas ir švietimas bei praktinė verslo patirtis, kurie padeda jiems ugdyti įgūdžius ir talentą, didinti pasitikėjimą, taip pat prisideda prie naujų verslo įmonių kūrimo, didina įsidarbinimo galimybes ir skatina inovacijas. Verslumas yra daugelio neįgalių jaunų žmonių visiškai neišnaudojama galimybė.

Verslininku negimstama, nors verslininkystei būtinas talentas. Iš atliktų tyrimų matyti, kad mokymosi proceso metu verslumo įgūdžių taip pat galima išmokti. „Verslumo įgūdžių įvertinimas" (Enterpreneurial Skills Pass (ESP)) egzaminas padės mokiniams ne tik pasitikrinti turimas žinias, bet ir įgyti aukštos kvalifikacijos pažymėjimą kuris pripažįstamas visoje Europoje. Darbo rinkoje šie mokiniai bus labiau pastebėti būsimų darbdavių.

Ekonomikos ir verslumo mokytojas Modestas Raudonis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos