Tėvai ir mokykla turi vieną tikslą - užauginti laimingą vaiką

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-05-17
  • Kategorija: Renginiai
Šeimos diena Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Produktyvus bendradarbiavimas su tėvais - tai kiekvienos mokyklos siekis. Šeima ir mokykla yra dvi pagrindinės vaiko ugdymo institucijos, todėl kiekviena mokykla ieško įvairiausių būdų, kaip pakviesti tėvus į mokyklą, kaip siekti prasmingo dialogo su tėvais ir kurti šiltą atmosferą - be įtampos, pagrįstą tarpusavio parama ir pasitikėjimu. Juk ir tėvai, ir mokykla turi vieną tikslą - užauginti laimingą vaiką. Todėl labai svarbu, kad jaustumėmės vieni kitiems reikalingi. Todėl gegužės 14 dieną, šeštadienį, Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyko tradicinis šeimos dienai skirtas renginys „Vaikas - šeima - mokykla". Tai renginys, kuriame dalyvavo mokytojai, mokinai, jų tėveliai, broliai, sesės, seneliai - visi tie, kurie rūpinasi savo vaiko ugdymu, kuriems svarbus, koks užaugs jų vaikas.

Renginys prasidėjo nuostabiu koncertu. Jo programoje buvo paliestos labai jautrios ir aktualios vaikų ir suaugusiųjų bendravimo problemos. Pačių mažiausiųjų gimnazijos mokinukų kompozicijoje „Skrybėlė" skambėjo Mažojo princo (Antuanas de Sent Egziuperi) kelti klausimai: „Kodėl suaugusieji tokie keisti? Kodėl jie tokie rimti? Gal todėl, kad juos slegia atsakomybė už vaikus?.." Suaugusiųjų širdis vaikai pradžiugino dar ir nuostabiomis dainomis, šokiais bei kūrybiniais etiudais.

Renginys buvo įdomus, nes kupinas įvairiausių veiklų: buvo organizuotos diskusijos apie šeimą ir mokyklą vienijančias vertybes, žaidžiami žaidimai, kepamos grikių babkos, varžomasi protmūšyje, piešiamas bendras paveikslas, fotografuojama kiekviena šeima... Mes buvome kartu!

Šis gimnazijos renginys tikrai išskirtinis. Jis sujungia visus dalyvius tarsi į vieną didelę šeimą. Ir tada supranti ir pajunti, kad jaunosios kartos auklėjimo ir ugdymo našta nėra tokia sunki, kad yra į ką kreiptis pagalbos, yra su kuo pasitarti, su kuo pasidalinti ir nuspręsti... Esi ne vienas plačiame ugdymo lauke. Esame kartu: mokytojai, tėveliai, vaikai.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė

Fotografavo mokytojas Raimundas Jomantas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos