Nacionalinis Česlovo Kudabos geografijos konkursas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-05-30
  • Kategorija: Renginiai

Nacionalinis Česlovo Kudabos geografijos konkursas

Tai pats masiškiausias moksleivių renginys Lietuvoje, sutraukiantis didelį būrį smalsių geografijos gerbėjų. Per visą konkurso organizavimo laikotarpį jame dalyvavo 13 773 mokinių.

XVI - ajame Nacionaliniame mokinių Č. Kudabos geografijos konkurse, kuris vyko 2016 m. balandžio 2 dieną Lietuvos Edukologijos universitete, dalyvavo 762 mokiniai ir apie 200 geografijos mokytojų iš įvairiausių šalies regionų. Mokiniai sprendė geografijos užduotis, kūrė skirtuką geografijos knygai.

Mūsų gimnazijos mokiniai kasmet dalyvauja šiame konkurse. 2016m. geriausiai sekėsi 7a klasės mokiniui Karoliui Kilmoniui - 22 vieta iš 138 respublikos septintokų. Beje, Karolis 2015m. buvo 20-tas iš 162 respublikos šeštokų. Abiturientė Jovita Veličkaitė šiemet užėmė 36 vietą 125 bendraamžių grupėj. Smagu ir malonu prisiminti Luko Ivanausko minėto konkurso geografinius rezultatus: 2014m. Č. Kudabos konkurse iš 173 bendraamžių užėmė 20 vietą, o 2015m. rajoninėje geografijos olimpiadoje tapo nugalėtoju ir dalyvavo Respublikinėje geografijos olimpiadoje Nidoje.

Mieli moksleiviai, Jūsų geografiniams pasiekimams gilinti ir labiau domėtis dalyku yra galimybių - tai ir geografijos olimpiados, ir konkursai: „Mano Gaublys", „Č.Kudabos konkursas", Jaunųjų Geografų mokykla. Visiems linkiu turiningų atostogų: ilsėkitės, keliaukite, pažinkite, pramogaukite, atraskite...

Geografijos mokytoja Ona Gustaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos