Gimnazijos mokiniai LR prezidentūroje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-02-16
  • Kategorija: Renginiai

Garbingas renginys LR prezidentūroje

„Vasario 16-oji mūsų žvilgsnius visada nukreipia į dvidešimt signatarų. Jų pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės Aktas apie atkuriamą Lietuvos valstybę buvo paskelbtas okupuotoje, nuniokotoje, iškankintoje šalyje. Signatarų apsisprendimas mūsų valstybei visada buvo ir bus neįkainojamas. Tai - patriotinės misijos aktas. Tai ir geriausias atsakymas į klausimą apie atsakomybę ir pareigą savo Tėvynei", - sakė Prezidentė tradicinėje ceremonijoje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios Akto signatarų artimiesiems perdavė gėlių kompozicijas, kurios bus padėtos ant Lietuvos Valstybės atkūrimo aktą pasirašiusių signatarų kapų.

(LR Prezidento kanceliarijos nuotrauka/R. Dačkus)

Iškilmingai ceremonijai LR prezidentūroje pasibaigus, Signatarų namuose vyko minėjimas.

Renginyje dalyvavusi abiturientė Simona:
„Labai džiaugiuosi galimybe dalyvauti tokiame įsimintiname renginyje, kuriame buvo pagerbti visi Vasario 16 - osios signatarai. Tačiau didžiausią įspūdį paliko tai, kad galėjome susitikti su Vlado Mirono giminaite Milda Mironaite ir, žinoma, jos ekscelencija Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.
Taip pat norėčiau visiems palinkėti Vasario 16-tosios proga ne tik prasmingai išnaudoti laisvą dieną, tačiau ir prisiminti visus didžius žmones, kurie padėjo atkurti Nepriklausomą Lietuvą."

Sveikiname visus su Vasario 16-ąja!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos