Diskusija "Mokytojas + mokinys = pamoka"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-02-28
  • Kategorija: Renginiai

Diskusija "Mokytojas + mokinys = pamoka"

Vasario 24 dieną per 6 pamoką mūsų gimnazijos aktų salėje vyko mokinių - mokytojų diskusija „Mokytojas + mokinys = pamoka". Joje kėlėme mums labiausiai rūpimus klausimus, kalbėjome apie mokymosi motyvaciją bei aptarėme mokymosi bei lankomumo rezultatus.

Diskusijos dalyviai buvo suskirstyti į 6 komandas: žalią, raudoną, geltoną, mėlyną, morkinę ir rožinę. Kiekvienai komandai buvo paskirta moderatorė: Neringa, Kristina, Greta, Miglė, Gabija ir Iveta. Komandų nariai diskutavo apie žemą mokymosi motyvaciją: vieniems tai buvo kartų problema, mokinių namų darbų nedarymas, kiti galvoja, jog didžiausias mokymosi motyvacijos šaltinis yra mokytojas.

Diskusijos pabaigoje parašėme laišką mokytojams apie tai, ko mes tikimės pamokose, kad jos būtų įdomesnės, naudingesnės ir motyvuotų mokytis. Laiške mokiniai mokytojų prašė, kad jos būtų linksmesnės (pavyzdžiui, kaip mokytoja R. Kriptavičienė), kad nebūtų mokinių "numylėtinių" ir tokių, kurių nemėgsta, kad išklausytų visų mokinių nuomones, kad pamokose darytų tai, ko niekada nedarė, kad vestų pamokas ne pagal nuotaiką! Tikimės, kad mokytojos išgirs mūsų prašymus, kad ir mokiniai, ir mokytojai stengsis, kad pamoka būtų naudinga, įdomi :)

Dėkojame visiems apklausoje ir diskusijoje dalyvavusiems mokiniams.

Norime padėkoti mokytojai G. Ivanauskienei, kuri aktyviai dalyvavo diskusijoje.

Neringa Griškaitė (IIag)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos