Laisvės gynėjų diena gimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-01-13
  • Kategorija: Renginiai

Prieš 25 metus visai Lietuvai pakilus į kovą už savo laisvę, už savo gyvenimą nepriklausomoje šalyje, sovietai ėmėsi agresijos.

Sausio 13-oji paminėta Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Skaudūs mūsų istorijos momentai, įvykę Lietuvoje 1991 m. sausio 13-ąją, buvo prisiminti ir mūsų gimnazijoje, pagerbtos tų įvykių aukos.

Kaip ir visoje Lietuvoje, žuvusiųjų atminimui languose degė žvakelės, gimnazijos bendruomenės nariai segėjo neužmirštuolės žiedus, simbolizuojančius atmintį ir pagarbą.

Šią diena gimnazijoje pirmoji pamoka - pilietiškumo pamoka, menanti tragiškus sausio įvykius. Apie tas kraupias ir didingas dienas mokiniams pasakoja mokytojai - tų įvvkių liudininkai, buvo rodomi dokumentiniai kadrai, skambėjo patriotinės dainos ir eilės, vyko istorinių žinių viktorinos. Per antrą pamoką buvo žiūrimas filmą „Pamoka laisvei". Filmas buvo įtaigus, suprantamas, mokiniai susikaupę jį žiūrėjo, net patys judriausi padaužos sukluso, kai prakalbo, Svaras, Mamontovas ir kiti garsūs ir žinomi žmonės. Filmas privertė pajusti- mumyse gyvena Darius, Ignas... Jie - tai mes. Kol jie gyvens mumyse, mes atminsime, kas tokie esame.

Gimnazijos vestibiulyje visa bendruomenė tylos minute pagerbė žuvusius Sausio 13- ąją už mūsų laisvę... Taigi šią dieną beveik visos pamokos prasidėjo mintijimais apie Lietuvą, jos istoriją. Teisus buvo Just. Marcinkevičius sakydamas: ,,Aš didžiuojuosi, kad esu lietuvis. Ir čia pat noriu pridurti, kad būti lietuviu labai sunku. Tragiškai sunku būti lietuviu".

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos