Tarptautinė tolerancijos diena

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-11-18
  • Kategorija: Renginiai

Tarptautinė tolerancijos diena

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti jau tryliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios - Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje.

Kas yra tolerancija? Tolerancija - tai pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes. Šis žodis kilo iš lotyniško „tolerantia", reiškiančio kantrybę, ir pirma buvo vartojamas kalbant apie religijos laisvę ir pakantumą kitatikiams.

Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis yra MOZAIKA. MOZAIKA - yra piešinys arba paveikslas, kurio vaizdas gali būti sukurtas iš įvairių medžiagų.

Atsiliepdami į Tarptautinė komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimą organizavome lapkričio 16-osios - Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Daugų Vlado Mirono gimnazijoje.

Klasių auklėtojai, bendradarbiaudami su švietimo pagalbos specialistais organizavo klasės valandėles, kurių metu paaiškino mokiniams tolerancijos sąvoką. Dorinio ugdymo mokytojai su mokiniais aptarė netolerancijos atvejus trijose aplinkose: mokykloje, šeimoje, valstybėje. Per dailės pamokas mokiniai gamino mozaiką. Pradinių klasių mokytojos Tolerancijos akcijas organizavo savo klasėse, į klasės valandėles kvietė švietimo pagalbos specialistus, per dailės ir technologijų pamokas gamino tolerancijos mozaikas.

Lapkričio 16d. per antrąją ilgąją pertrauką vestibiulyje buvo rengiama mozaikos paroda. Mokinių prezidentas L. Vitkauskas kalbėjo su mokiniais apie toleranciją, mokinių savivalda pristatė rinkimų „Tolerantiškiausias mokytojas", „Tolerantiškiausias mokinys" rezultatus.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos tolerantiškiausio mokinio apdovanojimą įteiti:

5a klasė mokinei Meidai Muzikevičiūtei

6a klasės mokinei Brigitai Šarkutei

7a klasės mokinei Miglei Venckutei

8a klasės mokinei Austėjai Ivanauskaitei

8b klasės mokinei Angelei Goštautaitei

Iag klasės mokiniui Mindaugui Degučiui

Ibg klasėė mokinei Lukrecijai Mačionytei

IIa g klasės mokiniui Vainiui Kazakevičiui

IIIag klasės mokiniui Simui Miliauskui

IVag klasės mokiniui Nerijui Žukauskui

IVbg klasės mokinei Simonai Ogilbaitei

Tradicinius tolerantiškiausio mokytojo rinkimu laimėjo Žiedūnė Maldonienė!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos