Ši savaitė (gegužės 4 -10 d.) - saugaus eismo savaitė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-05-05
  • Kategorija: Renginiai
Saugokime vaikų gyvybes, užtikrindami saugą keliuose!

Saugaus eismo dekados vizija - saugus pėsčiųjų ir transporto priemonių judėjimas keliuose. Labai svarbu imtis veiksmingų priemonių, stabdančių nelaimių skaičių didėjimą keliuose. Dabar pasaulio keliuose žūsta apie 1,3 mln. Žmonių. Paskaičiuota, kad 2020 m. mirčių gali padaugėti iki 1,9 mln. Taigi dekados tikslas yra stabilizuoti ir sumažinti šių mirčių skaičių visame pasaulyje.

Vienas iš šių metų Saugaus eismo dekados renginių - Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos iniciatyva paskelbta Trečioji Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitė. Tai šių metų gegužės 4-10 d. Jos tema - vaikai ir saugus eismas keliuose.

Kasdien keliuose miršta daugiau nei 500 vaikų. Tūkstančiai patiria sužalojimų. Todėl šių metų Saugaus eismo savaitės šūkis - saugokime vaikų gyvybes.

Šios kampanijos metu yra renkami parašai Vaikų deklaracijai dėl saugos keliuose palaikyti. Pasibaigus Saugaus eismo savaitei, deklaracija kartu su parašais bus perduota pasaulio lyderiams. Jų bus prašoma atkreipti dėmesį į vaikų saugą keliuose ir įtraukti šios problemos sprendimus į pasaulio vystymosi tikslų sąrašus.

Visus kviečiame pasirašyti deklaraciją savo mokyklose arba Alytaus rajono visuomenė sveikatos biure (Naujoji g. 48, Alytus).

Kreiptis į visuomenės sveikatos priežiūros specialistę Astą Lugauskienę

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos