Švarinimosi akcija „Darom 2015"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-04-27
  • Kategorija: Renginiai

Po švarinimosi akcijos „Darom 2015"

Penktadienį iš pat ryto Daugų Vlado Mirono 5-8 ir I-III klasių gimnazistai, mokytojai ir gimnazijos darbuotojai pasklido po Daugų miestelį, jo apylinkes ir iniciatyviai prisijungė prie švarinimosi akcijos „Darom 2015", skatinančios savanorystę ir pilietiškumą. Surinkome išties nemažai šiukšlių, nors reikia pastebėti, kad jų gerokai sumažėję. Žmonės tapo atsakingesni, mažiau šiukšlina, teršia aplinką. Tačiau pasitaikė ir netikėtų radinių, kurie stebina. Žmonės vis dar ne į atliekų tvarkymo aikšteles, šiukšlių konteinerius, o į pamiškes, pakeles, ežero pakrantes ar kitas atokesnes vietas iš namų veža padangas, lovas, kapaviečių tvoreles, žvakes, stiklainius, butelius, puodus, puodelius, šiferį, drabužius...

Šiemet didžiausią dėmesį mūsų gimnazijos bendruomenė skyrė Daugų ežero pakrantei (nuo miesto kapinių iki sporto bazės), Mirono koplyčiai ir prie jos netoli esančiai dvaro sienai, pakelei nuo Rimėnų iki Bukauciškių koplyčios ir, kaip daugiškiai sako, zonai „prie seno malūno". Visose zonose reikėjo iš peties padirbėti: nemažai šiukšlių surinkome nuo kalno, esančio prie kapų, iš pakelės nuo Rimėnų iki Mirono koplyčios. Vyresnių klasių mokiniai sugrėbė lapus, surinko šakas, iš pakrančių išvilko senas, suirusias valtis. Pasak gimnazijos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus, šiemet, kaip niekad anksčiau, žiniasklaidoje pasigirdo įvairių nuomonių dėl šios akcijos aktualumo, dėl mokinių apsisprendimo jose dalyvauti, dėl to, kad mokiniai nėra nusiteikę rikti šių paliktų „turtų". Kai kurių didžiųjų miestų mokinių tėvai net kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją ragindami pasiaiškinti. Atsakymą, manau, skaitėme visi. Tačiau aš, kaip ir dauguma iš jūsų, manau, kad „trejetas valandų, praleistų su gimnazistais dirbant, yra skatintinas ir sektinas pavyzdys. Kartu dirbant, užsimezga pokalbis, gali geriau pažinti mokinį, o mokinys - tave. Be to, smagu, nes matai, kaip bendromis pastangomis keičiasi aplinka - gražėja, šviesėja. Todėl galiu drąsiai teigti, kad mūsų jaunimas labai darbštus, todėl nuoširdžiai jiems dėkoju".

Nors oras nelepino, iš pat ryto pasirodė ir keletas saulės spindulių, bet įdienojus pakilo vėjas, pasidarė žvarbu, tačiau nuveikėme daug, greitai ir gerai!

Mūsų gimnazijos pradinukai taip pat neliko abejingi šiai pilietinei akcijai, tik savo veiklas susiplanavo šiek tiek kitaip: jie kartu su savo mokytojomis organizavo konkursą - talką „Gražinkime Lietuvą". Pradinukai atliko įvairias kūrybines užduotis, gamino gėles ir, svarbiausia, apsilankė ir papuošė Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės aplinką.

Švarinimosi akcija „Darom 2015" praėjo sėkmingai. Visi kartu pasitinkame švaresnį pavasarį!

Gitana Ivanauskienė, mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos