Apie pasieniečio profesiją kitaip

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-04-02
  • Kategorija: Renginiai

Draugiškos krepšinio varžybos su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės pareigūnais

Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijoje apsilankę Varėnos rinktinės pasieniečiai moksleiviams ne tik pasakojo apie savo profesiją, bet ir išmėgino jėgas krepšinio aikštelėje.

Aštuonerius metus su šia švietimo įstaiga bendradarbiaujantys Dzūkijos pasieniečiai šįsyk moksleiviams pademonstravo filmą apie pažeidėjų sulaikymą bendrose pratybose su VSAT Aviacijos rinktine, policija bei kariškiais.

Vaikams taip pat papasakota apie galimybes stoti į Vilniaus rajone įsikūrusią Pasieniečių mokyklą bei įgyti profesionalaus sienos saugotojo profesiją. Daugų moksleiviai pakviesti atvykti į ekskursiją ir susipažinti su kursantų mokymosi bei gyvenimo sąlygomis.

VSAT pareigūnai taip pat nuolat ragina vaikus nepamiršti sveikos gyvensenos, mitybos ir kuo daugiau judėti. Pasak pasieniečių, tai yra svarbu norint tapti pareigūnu, kadangi visų pretendentų sveikatos būklę atidžiai vertina medikų komisija.

Varėnos rinktinės pareigūnai, lyg patvirtindami savo žodžius, gimnazijos mokinius pakvietė išbandyti jėgas draugiškose krepšinio rungtynėse, skirtose Lietuvos respublikos atkūrimo 25-čiui paminėti.

Oranžinis kamuolys šįkart labiau pakluso pasieniečiams, kurie šventė užtikrintą pergalę.

Atsisveikindamas Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius padėkojo VSAT pareigūnams už gražų bendradarbiavimą, turiningai praleistą laiką ir suteiktas naudingas žinias.

Susidomėję pasieniečio profesija gali atvykti balandžio 10 d. 11 val. į atvirų durų dieną Pasieniečių mokykloje, adresu Medininkų kaimas, Vilniaus rajonas. Apie šią mokyklą informacijos galima rasti internete adresu www.pasienietis.lt/. Mokinius į Pasieniečių mokyklą gali nuvežti Varėnos rinktinės autobusas, tereikia prieš vykstant informuoti rinktinės pareigūnus tel. 8-310 31689 ir atvažiuoti į Varėną, adresu Alytaus g. 1.

VSAT Varėnos rinktinės inf.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos