Gamtos bičiuliai VDU Aplinkotyros katedroje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-01-25
  • Kategorija: Renginiai

Gamtos bičiuliai VDU Aplinkotyros katedroje

Siekdama padidinti mokinių susidomėjimą gamta, jos priežiūra bei apsauga, Vytauto Didžiojo Universiteto Aplinkotyros katedra organizuoja praktinius užsiėmimus ir seminarus.

Sausio 22 dieną su grupe IIIg ir IVg moksleivių, besidominčių biologija, aplankėme VDU. Mus maloniai pasitiko dr. A. Danilevičiūtė. Ji, beje, buvusi mūsų gimnazijos mokinė. Mokiniai išklausė paskaitą apie sveikatai keliamus kenksmingus aplinkos veiksnius. Kartu su dėstytoja mūsų gimnazistai diskutavo apie tai, kaip mažinti aplinkos taršą.

Vėliau apsivilkę baltus chalatus mokiniai laboratorijoje atliko praktikos darbą: „Nepalankių ekologinių veiksnių poveikis augalų fotosintezei". Sužinojome, kad augalams labai kenkia UV-B. Tai saulės spinduliuotės dalis, kuri dideliais srautais praeina pro pažeistą ozono sluoksnį ir dėl to lėtėja fotosintezė. Laboratorijoje mokiniams teko išskirti iš sveikų ir pažeistų augalų chlorofilą. Padirbėję su spektrofotometru nustatė, kad pažeistuose augaluose pigmento mažiau, o tai lemia lėtą fotosintezę, o ši - augalų prastą augimą bei derlių. Mokiniai padarė išvadą, kad būtina saugoti aplinką.

Išvyka buvo puiki, nes moksleiviai pagilino žinias, daug sužinojo naujų ir įdomių dalykų. O gal kuris nors ir susidomėjo studijomis VDU...

Biologijos mokytoja Danutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos