Atšvaitą segi - saugus esi

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-11-25
  • Kategorija: Renginiai
Akcija „Būk matomas"

Apie atšvaito svarbą ir būtinybę jį turėti tamsiame kelyje ne kartą buvo priminta gimnazijos tinklapyje. Apie tai jau ne pirmi metai mokiniams pasakoja ir atšvaitus dovanoja Alytaus apskrities VPK pareigūnai. Tačiau pastebėta, kad dažnai įprastus apvyniojamus arba prisegamus atšvaitus vaikai greitai pameta arba juos paprasčiausiai pamiršta užsisegti. Siekdami pasirūpinti, kad kuo daugiau Lietuvos vaikų tamsiuoju paros metu būtų matomi keliuose daugiavaikių šeimų asociacija „Mes" suorganizavo atšvaitų klijavimo akciją „Būk matomas". Šios akcijos iniciatoriai mokiniams nedalino atšvaitų, o juo klijavo ant viršutinių drabužių.

Šie nemokamai klijuojami atšvaitai ypatingi tuo, kad jų neįmanoma nulupti, sugadinti ar pamesti. Specialiu aparatu saugiai ir tvirtai prilipdomi švytintys dekoratyviniai elementai ne tik daro vaiką pastebimą kelyje, bet ir originaliai puošia drabužį, o kai kuriais atvejais - ir maskuoja nedidelius audinio įplyšimus ar kitus defektus.

Mūsų gimnazija rūpindamasi mokinių saugumu, todėl ir prisijungė prie šios akcijos. Lapkričio 18 d į gimnaziją atvyko gausių šeimų centro „Skruzdynėlis" darbuotojai Ramunė Noruišienė ir Saulius Petruškevičius, Alytaus apskrities VPK bendruomenės pareigūnai Donatas Katlauskas ir Gytis Gelčys. Visiems norintiems darbuotojai užklijavo atšvaitus, o pareigūnai dar kartą priminė jų svarbą. Aktyviausiai savo saugumu rūpinosi jaunesnių klasių mokiniai.

Iš viso atšvaitų užklijuota ant 159 striukų. Turėdami tokius atšvaitus, mokiniai niekada jų nepames ir bus matomi, o kitiems norime priminti, kad atšvaitą turėti tamsiame kelyje būtina. Asmenims, nesegintiems atšvaisto, yra numatyta administracinė atsakomybė. Tačiau ne baudos užtikrina saugumą tamsiame kelyje, o paties eismo dalyvio supratimas, kad neatsakingai elgdamasis pirmiausia kelia pavojų savo sveikatai ir gyvybei.

Vaiko gerovės komisijos informacija

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos