Mokykloje startavo projektas PATINKA

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Mokykloje startavo projektas PATINKA

PATINKA! - asociacijos „INFOBALT" ir Lietuvos informatikos mokytojų asociacijos (LInMA) iniciatyva rengiamas pirmas ilgalaikis projektas, skirtas mokinių kūrybiniams įgūdžiams IT srityje lavinti.

Plačiai paplitus elektroniniams ryšiams, laikmenoms ir kompiuteriams bei mobiliems išmaniesiems įrenginiams, informacinių technologijų saugumas tapo ypač aktualus ir paprastų vartotojų tarpe.
Vis labiau plintantis bendravimas elektroninėje erdvėje, prekių ir paslaugų pirkimas neišeinant iš namų, nuotolinis mokymasis ir žinių įvertinimas, - tai tik kelios iš daugelio sričių kur labai svarbu užtikrinti informacijos ir duomenų saugumą, o atsainumas gali kainuoti labai brangiai.

Programa JAUNŲJŲ PROGRAMIŠIŲ (HAKERIŲ) MOKYKLA, leis besimokantiems pabandyti kaip vykdomi įsibrovimai į įvairias sistemas, praktiškai pasibandyti ir pasirinkti saugius įrankius, leidžiančius apsisaugoti nuo daugelio saugumo spragų.

Mokymų metu mokiniai susipažins su informacijos svarbumo ir saugumo principais, turės galimybę išbandyti pagrindinius įsiskverbimo į kompiuterines sistemas žingsnius, išmoks ne tik šiems žingsniams parinkti tinkamas priemones, bet ir taikyti gautas žinias sistemų saugumo analizei.

Mokytoja Žiedūnė Maldonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos