Mokslo ir žinių dienos šventinės akimirkos

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-09-02
  • Kategorija: Renginiai

RUGSĖJO 1-OSIOS ŠVENTĖ

Rugsėjo 1-oji Daugų Vlado Mirono gimnazijoje prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo parapijos klebonas Vidas Jelinskas. Susirinkusiems į bažnyčią priminė, kad gyvenime svarbūs pasiekimai, žinios, tačiau visgi svarbesnis dvasingumas - bendravimas, dalijimasis, gerumas, atjauta. Po palaiminimo gimnazijos bendruomenė rinkosi į mokyklą, kur tradiciškai įvyko Mokslo ir žinių šventės atidarymo iškilmės.

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

„Rugsėjis sugrąžina mus visus iš kaitrių ir nerūpestingų vasaros dienų į ramumu dvelkiančias, susikaupimo kupinas rudens dienas, dar vis žydinčias, bet jau pilnas susimąstymo, pasidabinusias stebuklingais ryto voratinkliais... Taigi ir vėl rugsėjis žengia naują žingsnį, skelbia naują, gražią ir prasmingą mokslo metų pradžią." Šiais žodžiais pavaduotoja ugdymui Giedrė Volungevičienė pradėjo iškilmingą RUGSĖJO 1- osios šventę mūsų gimnazijoje.

Į šventę atvyko ir pasveikino Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Vytautas Mikelionis, Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas Vidas Jelinskas, seniūno pavaduotojas Algirdas Marčiukonis, buvę mokytojai, tėveliai ir kiti garbingi svečiai. Tėvelių vardu sveikinimo žodį tarė antroko Lauryno mama Rita Sabaitė, mokytojų vardu kalbėjo mokytoja Sigita Juškevičienė. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius šventinėje kalboje pasidžiaugė gimnazijos rezultatais, intensyvia mokinių ir mokytojų vasaros užimtumo stovyklų, projektų veikla. Mokiniams palinkėjo drąsiai siekti užsibrėžtų tikslų, mokytojams - ištvermės, sveikatos, kūrybiškumo.

Jautriausia šventės akimirka - abiturientų ir pirmokų eisena, skambant mokykliniam rugsėjo varpeliui. Abiturientams šis rugsėjis gimnazijoje paskutinis, o pirmokams pirmasis... Gal todėl toks jaudinantis tiek vienų, tiek kitų buvo sveikinimo žodis. Pirmokėliai nuoširdžiai deklamavo eilėraštį, o abiturientai Arina ir Lukas išsakė savo pamąstymus apie vertybes - tiesą, draugystę, pagarbą, išdidumą... Gerą nuotaiką ir energiją dovanojo ketvirtokai, gimnazijos jaunių choras (vadovė Daiva Laniauskienė), didžėjus Rapolas Puzonas ir visų pamėgtas , gimnazijos 70 - mečiui sukurtas „ Flash mob". Renginį vedė gimnazistai Laurensas Vitkauskas ir Aistė Remeikaitė.

Mokytoja Gi

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos