Rajono mokyklų vadovų konferencija mūsų gimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-08-29
  • Kategorija: Renginiai

Alytaus rajono mokyklų vadovų rudeninė konferencija Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Šių metų rugpjūčio 28 dieną Alytaus rajono mokytojai rinkosi į Daugų Vlado Mirono gimnaziją aptarti praėjusių mokslo metų pasiekimų ir numatyti ugdymosi gairių naujiems mokslo metams. Susirinkusius rajono mokyklų direktorius, jų pavaduotojus, rajono metodinių būrelių pirmininkus, kitus svečius pasitiko gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius, jo pavaduotojai, mokytojai. Svečiai apžiūrėjo mokyklos muziejus, kai kuriuos kabinetus, parodas, skirtas mokyklos 70-mečiui.

Prasidėjus konferencijai dalyvius pasveikino gimnazijos vadovai, Alytaus rajono Švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos saviveiklininkai. Pranešėja, Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jolita Petkevičienė, kalbėjo apie mokyklos vadovų lyderystę.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius mokyklą palygino su duonos kepykla. O iškepti gerą duoną, anot Just. Marcinkevičiaus, - didelis menas. Todėl ir reikia ne tik kruopštaus darbo, bet ir nuolatinių ieškojimų. Direktorius kartu su pavaduotoja Giedrė Volungevičiene kalbėjo apie Daugų Vlado Mirono gimnazijos vadovų darbo sistemą, lyderystę ir besimokančią profesinę bendruomenę, dalijosi savo darbo patirtimi. Konferencijos dalyviai buvo supažindinti su mokyklos darbo sistema. Kalbėta apie savianalizės anketas, refleksinius pokalbius, tėvų forumą, kolega - kolegai modelį, bendrus mokymus.

Lina Andrulevičienė, Alytaus rajono švietimo ir pedagoginės psichologinės pagalbos centro vadovė, sveikindama susirinkusius su artėjančiais naujais mokslo metais, pasidžiaugė rajono mokytojų pasirengimu dirbti šiuolaikinėje visuomenėje, kalbėjo apie pokyčius ieškant naujos ugdymo kokybės. Ji pastebėjo, kad mokytojai vis geriau įvaldo informacines technologijas, drąsiau naudojasi elektronine duomenų baze. Lektorė informavo, jog ir ateinančiais mokslo metais Alytaus rajono švietimo ir pedagoginės psichologinės pagalbos centras inicijuos daug seminarų, mokymų, mokymųsi savo bendruomenėse...

Apžvelgdamas praėjusius mokslo metus Alytaus rajono Švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius informavo, jog rajone neliko dviejų mokyklų - Santaikos ir Venciūnų pradinio ugdymo skyrių, tačiau padaugėjo gimnazijų: Pivašiūnų, Miroslavo mokyklos jau gimnazijos, o greitu metu ir Krokialaukio Noraus - Naruševičiaus mokykla bus gimnazija. Trumpai aptarti rajono mokyklų brandos egzaminų rezultatai, dalyvavimas respublikinėje dainų šventėje, konkursuose. Daugiausia kalbėta apie laukiančius darbus, apie tai, kokius reikalavimus švietimo įstaigoms kelia visuomenė ir Švietimo ministerija. Vedėjas informavo apie tai, kokius darbus žada nuveikti ministerija, kokius tyrimus atlieka. Iš mokyklų reikalaujama ankstesnio mokinių pažangumo reitingavimo, dalyvavimo standartizuotų testų patikrose, dėmesio gabiems mokiniams didinimo, profesinio orientavimo gerinimo, geresnio vadovavimo mokykloms. Vedėjas palinkėjo gero darbo, tobulėjimo, geros nuotaikos... Susirinkusius sveikino Alytaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausieji specialistai Vytautas Paškevičius ir Jonas Žemaitis.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytoja Danguolė Ovčinikovienė

Nuotraukos Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos