Penktasis MIRONO KELIAS

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-05-16
  • Kategorija: Renginiai

„Mirono kelias" - kelionė, prasidėjusi nuo mažo žingsnelio

Gegužės 15 dieną jau penktą kartą buvo suorganizuotas renginys MIRONO KELIAS. Jo iniciatoriai Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius ir parapijos klebonas Vidas Jelinskas.

Tai prasmingas ir gražus renginys, kviečiantis ne tik rajono, bet ir respublikos mokyklas į draugišką estafetinio bėgimo rungtį nuo Bukauciškių koplyčios iki Daugų Vlado Mirono gimnazijos. Jau pats renginio pavadinimas atskleidžia savo gilią prasmę - minti tą kelią, kuriuo ėjo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, kunigas, tremtinys Vladas Mironas, eiti tuo keliu, bėgti, bet nesustoti, neleisti jam virsti bekele...

Šiemet iššūkį priėmė net devynios komandos: Daugų Vlado Mirono gimnazijos, Varėnos „Ąžuolo" gimnazijos, Alytaus Adolfo Ramanausko - Vanago gimnazijos, Jiezno gimnazijos, Butrimonių gimnazijos, Pivašiūnų vidurinės mokyklos, Makniūnų mokyklos - daugiafunkcio centro, Alytaus Profesinio rengimo centro bei Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos.

Labai džiaugėmės, kad tokią dieną į mūsų gimnaziją atvyko ir daug garbių svečių: Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė, Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, Daugų seniūnas Vydas Raudonis, Jiezno gimnazijos direktorius Povilas Veteris, Alytaus Švento Benedikto gimnazijos kapelionas Miroslavas Dovda, Jiezno parapijos klebonas Egidijus Bičkauskas.

„Mirono kelias" - tai Alytaus rajono savivaldybės paremtas projektas. Kunigas Vidas Jelinskas pirmų vietų nugalėtojams įteikė labai naudingus ir įdomius prizus: dažasvydžio pramogą, ekskursiją į Trakus, pramogas „Tarzanijoje", ekstremalią kelionę baidarėmis bei skanų saldų prizą.

Jaukios mišios - ramybė prieš startą

Kiekvienais metais prieš estafetinio bėgimo startą Vlado Mirono koplyčioje buvo laikomos šventosios mišios. Šį kartą dėl remonto darbų jos vyko šalia koplytėlės. Tad šventa erdve tapo dar paties Mirono liepomis apsodintas koplyčios kiemelis, kupinas pavasario saulės ir vėjo, pulsuojantis kiekvieno dalyvio jauduliu ir palaima. Kokia harmonija ir ramybė įsigalėjo tarp mūsų visų... Pamokslo metu iš Jiezno klebono Egidijaus Bičkausko lūpų nuskambėjo visą bėgimą įprasminantys žodžiai, atsakymas, kuo svarbus Mirono kelias mums visiems: „Kunigas Vladas Mironas savo kojas paskyrė nešti gerajai žiniai." Tarytum pratęsdama klebono mintis apie Vladą Mironą istorijos mokytoja Virginija Svinkūnienė apie jį kalbėjo, kaip labai svarbią Lietuvos istorijos asmenybę ir didį žmogų, kuris nuėjo neįtikėtinai ilgą kelią bei paaukojo gyvybę kovodamas už laisvą ir nepriklausomą Lietuvą.

- Jo auka verta įamžinimo. Kelią, Vladą Mironą, jo kančią, bendrystės jėgą ir krikščionybę simbolizuoja taurė, kurioje dar viena mokykla šiandien įrašys savo vardą,- kalbėjo Daugų parapijos klebonas Vidas Jelinskas.

Rezultatai

I vietą iškovojo Švento Benedikto gimnazijos komanda (laikas 36.40),

II vietą - Daugų Vlado Mirono gimnazijos komanda (36.42),

III vietą - Alytaus Adolfo Ramanausko - Vanago gimnazijos komanda (laikas Adolfo Ramanausko - Vanago gimnazijos komanda (37.41),

IV vietą - Varėnos „Ąžuolo" gimnazijos komanda (39.31),

V vietą - Butrimonių gimnazijos komanda (39.46),

VI vietą - Jiezno gimnazijos komanda (40.13),

VII vietą - Alytaus Profesinio rengimo centras (40.56),

VIII vietą - Makniūnų mokyklos - daugiafunkcio centro komanda (41.15),

IX vietą - Pivašiūnų vidurinės mokyklos komanda (41.25).

Ingrė Ožalinskaitė (IVag)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos