Į tautodailės dirbtuves – mokytis juvelyro amato

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2012-01-24
  • Kategorija: Renginiai
Alytaus tautodailės dirbtuvėse juvelyrė Eglė Liškevičienė supažindina lankytojus su juvelyro amatu. Dirbtuves, esančias Ugniagesių gatvėse, aplankė ir mūsų gimnazistai – tai pynimo iš vytelių būrelio nariai (vadovė Rasa Aleksandravičienė), dailės būrelio nariai (vadovė dailės ir technologijų mokytoja Rima Jomantienė). Mūsiškiai jau trečią kartą šiose dirbtuvėse išsamiau susipažįsta su tautodaile - keramika, veltiniu, kiaušinių dažymu... dabar su juvelyrika.

„Anksčiau juvelyro amato daugiau mokėsi vaikinų, dabar – mergaičių. Įsitikinusi, nors įsidarbinti lengviau berniukams, mergaitės yra kūrybiškesnės, išradingesnės. Vaikinai geriau perpranta techninius dalykus“, - pasakoja Eglė Liškevičienė.

Juvelyrė yra surengusi ne vieną parodą. Ji puikiai išmano savo amatą, dirba su mokiniais (šio amato yra išmokiusi 47 auklėtinius), moka juos įkvėpti, jaučia, kuris turi būtinų juvelyrui savybių. Gimnazistai net nustebo sužinoję, kad šis darbas kenksmingas, reikia griežtai laikytis darbo saugos taisyklių. Darbo vieta būtinai turi būti ventiliuojama, išmokstama dirbti su chemikalais, aukšta temperatūra... Bet viską atperka sukurtas GROŽIS‼ Mūsiškių akys užsidegė, sužibo, kai pamatė juvelyrės darbus – auskarus, sages, sagutes.

Po mažą savo darbelį – sukto metalo dirbinį – juvelyrė Eglė pagamino visoms gimnazistėms. Nuotraukos iš Alytaus tautodailės dirbtuvių mokytojos Rimos JomantienėsTautodailės dirbtuvėse mokomės juvelyro amatoMetalo dirbiniai Kazio Babravičiaus ir kryždirbio Sauliaus Lampicko.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos