Amato paslaptys

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-10-26
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokyklos Tautodailės, Pynimo iš vytelių būrelių nariai (vadovė Rasa Aleksandravičienė) ne tik patys dalyvauja parodose, bet atranda laiko ir pasimokyti. Penktadienį jie savo darbus pristatė VšĮ Daugų technologijos ir verslo mokyklos organizuotoje mugėje „Tradicinių amatų puoselėjimas ir gerosios patirties sklaida, o antradienį Alytaus tautodailės dirbtuvėse aplankė alytiškės Jolantos Tamulionienės vėlinių iš vilnos parodą. Taip pat nepraleido progos ir paraginti Lietuvos tautodailės skyriaus pirmininkės Audronės Lampickienės panoro pasimokyti vilnos vėlimo paslapčių.

Su padėka iš VšĮ Daugų technologijos ir verslo mokyklos

Už aktyvų dalyvavimą Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos srities „Nacionalinis kaimo tinklas“ projekto „Tradicinių amatų puoselėjimas ir gerosios patirties sklaida minėtų būrelių nariai, jų vadovė sugrįžo su padėka. Gimnazistai parodoje-mugėje pristatė savo darbus, domėjosi kitų mokyklų, organizacijų veikla, darbais. Atsiliepė į kvietimą: aplankyti, pasigrožėti ir išmokti

„Nieko daugiau nereikia, tik rankų, muilo ir vandens“,- sako parodos autorės mama Elena Butvydienė. ARGI tik tiek?

Alytaus tautodailės dirbtuvėse atidaryta pirmoji alytiškės Jolantos Tamulionienės vėlinių iš vilnos paroda. Atsiliepę į kvietimą Tautodailės, Pynimo iš vytelių būrelių nariai patys įsitino ir patvirtino, kad meilė amatui daro stebuklus.

Pati autorė prisipažįsta: „Save laikau šlepečių vėlėja“ (jos nuostabios, iš vieno, dviejų ar net trijų sluoksnių!), tačiau šalia labai praktiškų daiktų yra ir netradicinių – vilnoniais apdarais aprengtos knygos, dienoraščiai...

Taigi mūsiškiai ne tik grožėjosi, bet ir patys pabandė velti. Kaip jiems sekėsi mokytis, parodys ateitis:) Dalyvaujame parodoje- mugėje (mūsų ir ne mūsų darbai)Tautodailės dirbtuvėse- vėliniai iš vilnos. Apžiūrime ir mokomės. Velti moko ne parodos autorė, o Lietuvos tautodailės sąjungos Dzūkijos skyriaus pirmininkė Audronė (ji buvo atvykusi į mūsų gimnaziją ir mokė marginti vašku)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos