Kitą savaitę startuos projektas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-09-08
  • Kategorija: Renginiai
Š.m. rugsėjo mėn. 12 d. - 16 d. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje VšĮ “Nauja kvalifikacija” pradeda įgyvendinti projektą “Tarpkultūrinis dialogas – visuomenės ateities garantas” (VP1-2.2-ŠMM-05-K-01-114). Visą savaitę vyks mokymai, skirti V-X klasių mokiniams, mokytojams, švietimo pagalbos specialistams, mokymosi visą gyvenimą sistemos administracijos darbuotojams, tėvams.

Projekto tikslas – skatinti tarpkultūrinio švietimo plėtrą, siekiant didinti visuomenės žinias ir įgūdžius. Projektas reikšmingas tuo, kad prisideda prie švietimo politikos ES įgyvendinimo, nes mokymų metu įgytos žinios ir tarpkultūrinės kompetencijos padės užtikrinti dialogą tarp skirtingų kultūrų ir tikėjimų, prisidės prie diskriminacijos, patyčių ir kitų nepakantumo formų prevencijos, teisinio sąmoningumo švietimas ir pasitikėjimo savimi skatinimas prisidės prie pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo bei įgūdžių ir gebėjimų tas teises apginti ugdymo.

Paskaitos bus filmuojamos ir skelbiamos internete viešai prieinamuose YouTube ir Facebook socialinių tinklų profiliuose. Mokiniai likusias paskaitas išklausys nuotoliniu būdu per etikos ar kt. pamokas iki 2012 m. balandžio mėn., o gegužės pirmą savaitgalį kartu su tėvais ir mokyklos darbuotojais dalyvaus praktinio mokymo dirbtuvėje (“startup weekend”), kurios metu bus kuriamas vaizdo klipas, reklama, daina ir pan. pagal atitinkamą šio projekto tematiką.

Junkis prie Facebook puslapio "Tarpkultūrinis dialogas" www.facebook.com/tarpkultura ir sužinok daugiau! Apie vykdomą projektą rengsime reportažus. Galėsite dalintis mintimis, išsakyti savo nuomonę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos