Diskusija: „Taip“ ar „Ne“ mobiliajam mokykloje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-09-20
  • Kategorija: Renginiai

MOBILIŲJŲ TELEFONŲ POVEIKIS SVEIKATAI

Šių metų pavasarį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) išplatino pranešimą, kad radijo dažnio elektromagnetiniai laukai gali padidinti riziką susirgti smegenų vėžiu. Darbo grupės, kurią sudarė 31 mokslininkas iš 14 šalių, pirmininkas teigė, kad įrodymai vis dar kaupiami, bei nurodė, kad egzistuoja tam tikro lygio ryšys tarp mobiliųjų telefonų naudojimo ir tam tikro vėžio atsiradimo, nors tiesioginis ryšys esą dar nenustatytas. Pasak šios darbo grupės, poveikis sveikatai gali atsirasti nuolatos ilgą laiką naudojantis mobiliuoju telefonu (30 minučių ir ilgiau per dieną).

Remdamasi šiuo pranešimu ir kitais tyrimais, Europos Tarybos parlamentinė asamblėja priėmė rezoliuciją, kad šiuo aspektu turėtų būti ypatingas dėmesys skiriamas vaikų sveikatos apsaugai. Vienas Europos tarybos komitetas buvo dar griežtesnis – mokyklose mobilieji telefonai turėtų būti uždrausti.

Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) išplatino rekomendacijas, kuriose teigiama, kad mokyklų bendruomenės turėtų apsvarstyti mobiliųjų telefonų naudojimą mokyklose.

Taigi šiandien Jūsų klausiame: „Taip“ ar „Ne“ mobiliajam mūsų mokykloje?Aktyviai diskutuokite, išsakykite savo nuomonę. Greitai į posėdį rinksis Mokyklos taryba, bus svarstomas ir šis klausimas. Jo priėmimas ar atmetimas priklauso ir nuo jūsų. Išsakykite savo argumentus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos