Tarptautinė vaikų gynimo diena

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-06-02
  • Kategorija: Renginiai

Birželio pirmoji ypatinga ne tik tuo, jog su ja prasideda vasara, bet ir dėl to, kad ši diena – Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šia proga Daugų kultūros centre vyko spalvingas renginys vaikams (žinoma, jame buvo ir suaugusiųjų – Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas, mero padėjėjas R. Bielevičius, mūsų miestelio seniūnas V. Raudonis...).

Renginį pradėjo ir vedė visiems gerai žinomi pasakų herojai: vilkas ir Raudonkepuraitė (keista, jog jie sutarė puikiai). Be jų buvo ir Karlsonas, Freken Bok, kiškučiai, ragana, Pepė Ilgakojinė, žymusis policijos šuo Amsis, Snieguolė, Kalėdų Senis... Atrodė, kad atgijo ir į renginį atėjo visi žymiausi ir labiausiai vaikų pamėgti knygų herojai.

Bet labiausiai vaikai laukė LEDŲ! Šio vasariško saldumyno jie jau laukė nuo pat renginio pradžios, nes paklausti, ar nori ledų, visi kaip vienas pradėjo šaukti: „Taip!“

Po pristatymo renginį tęsė mūsų gimnazijos šokių kolektyvas „Saulė“. Tuo tarpu pasakų herojai pakvietė vaikus į bendrą ratelį, taigi šokėjų atsirado labai daug. Po to pasigirdo visiems gerai žinoma daina „Pupa“, kurią atliko Daugų kultūros centro atstovai, tai vaikai ir vėl išėjo dūkti. Tačiau vilkas iškart pagrasino, kad dūkstantieji negaus ledų, ir šie iškart nurimo.

Per pertrauką laukė įvairios užduotys bei skanėstai, tad nuobodžiauti neteko. Kieme stovėjo palapinė, pavadinimu „Biblioteka“. Čia vyko viktorina, piešimo bei ketureilių konkursas. Visai šalia buvo galima nusipirkti cukraus vatos ir „popcornų“ (spragėsių). Tačiau netrukus užklupęs lietus privertė visus sugrįžti į vidų. Renginį tęsė mūsų gimnazijos dramos būrelio nariai - jie suvaidino puikų spektaklį ir pateikė daugybę staigmenų. Vaikai liko sužavėti.

Po spektaklio visi žiūrėjome seną animacinį filmuką „Senelis Šaltis ir vasara“, po kurio pasakų herojai atvežė šaldytuvą, prikrautą ledų. Tai visiems suteikė labai daug džiaugsmo. Neabejotina, kad renginys paliko įspūdį visiems mažiesiems ir didiesiems jo stebėtojams. O tiems, kas nebuvo, siūlome pasižiūrėti akimirkas, įamžintas nuotraukose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos