Seminaras, sukvietęs kūno kultūros mokytojus

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-06-07
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį, birželio 3 dieną, į Daugų Vlado Mirono gimnaziją rinkosi gausus būrys Vilkaviškio ir Alytaus rajono kūno kultūros mokytojų bei sporto trenerių. Čia vyko seminaras “ Sveikos gyvensenos ugdymas kūno kultūros pamokose”.

Kūno kultūros mokytojai, sporto treneriai aptarė atnaujintas bendrąsias ugdymo programas, pasidalijo gerąja darbo patirtimi. Reikia pridurti, kad įvairūs seminarai, varžybos tarp šių rajonų mokytojų, sporto mokyklų trenerių vyksta jau nuo 2006 metų. Ne išimtis ir šie metai.

Seminaro dalyviai nutarė, kad norint įgyvendinti Sveikatos ugdymo programą, reikia ne tik žinių apie sveikatos saugojimo bei stiprinimo būdus, bet ir įgūdžių, kaip ją ugdyti, išmanyti, kokią metodiką taikyti skirtingoms amžiaus grupėms, o svarbiausia, kad patys pedagogai, siekdami ugdyti teigiamas nuostatas į sveikatos saugojimą ir stiprinimą, laikytųsi sveikos gyvensenos principų, saugotų savo sveikatą, būtų pavyzdys ugdytiniams. Gyvenime ir savo darbe vadovautųsi sveikatos samprata, stengtųsi integruoti sveikatos ugdymą į visą ugdymo procesą

Po seminaro gimnazijos sporto aikštyne vyko krepšinio, tinklinio, futbolo, smiginio varžybos, baudų metimo konkursas. Daugų ežere pedagogai lenktyniavo valtimis.

Renginio pabaigoje svečiai pakvietė mūsų rajono mokytojus kitais metais apsilankyti Vilkaviškyje.

Kūno kultūros mokytojas Algis Cincilevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos