Trečiokai lankėsi sostinėje!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Įdomu pakeisti vietą, pakeliauti ir savo akimis pamatyti nei dešimt kartų perskaityti. Puikus pavyzdys - mūsų mokyklos trečiokai, jie, lydimi savo mokytojų, lankėsi Lietuvos sostinėje – Vilniuje. Daug pamatė ir sužinojo, nes buvo ir TV bokšte, ir Arkikatedroje bazilikoje. Ekskursija buvo labai gera, nes visi grįžo puikiai nusiteikę.

Daugiausia klausimų gidui pateikė Vilija, 3a

Daugiausia teisingų atsakymų žinojo Ernestas, 3a

Trečiokai buvo smalsūs, todėl ir gidas jiems buvo dėmesingas!

KĄ GALIMA PAMATYTI ARKIKATEDROS POŽEMIUOSE?

Arkikatedros požemiuose įrengta ekspozicija atspindi arkikatedros istoriją, jos statybos ir rekonstrukcijos etapus nuo XIII a. karaliaus Mindaugo statytos pirmosios Lietuvos katedros iki paskutinės jos rekonstrukcijos, atliktos pagal architekto Lauryno Stuokos-Gucevičiaus (1753-1798) projektą.

Ilgą laiką arkikatedros požemiai buvo vieta, kur laidodavo Katalikų Bažnyčiai ir LDK nusipelniusius asmenis, jų artimuosius.

TELEVIZIJOS BOKŠTE

Visiems didelį įspūdį paliko TV bokštas.

Smagu buvo pakilti į 326,5 metrų aukštį!

Dar įdomiau iš viršaus žiūrėti į žemę, nes žmonės atrodo kaip skruzdės, namai kaip degtukų dėžutės, o sostinės panorama įspūdinga.

Bet visų smagiausia laiką leisti kavinėje su besisukančia apžvalgos aikštele „Paukščių takas“. Mokiniai sakė, kad ledai ten patys skaniausi.

TV bokštas yra vienas iš aukščiausių Rytų Europos statinių. Jo aukštis siekia 326,5 m. Pirmajame aukšte įrengta fotografijų paroda, skirta 14 žmonių, žuvusių per tragiškus 1991 metų sausio įvykius. Kryžiai ir paminklai prie įėjimo įamžina vieną didžiausių šalies kovų už nepriklausomybę. Viršutiniame pastato žiede (165 m aukštyje) įrengta kavinė-baras „Paukščių takas“ ir besisukanti apžvalgos aikštelė. Esant giedram orui Vilniaus ir jo apylinkių panoramą galima matyti 50 km spinduliu.

PAČIOS GRAŽIAUSIOS KELIONĖS AKIMIRKOS, UŽFIKSUOTOS NUOTRAUKOSE

Klausant gido pasakojimoTelevizijos bokšteKavinėje au apžvalgos aikšteleKelionė namo...:):):) Smagu visiems keliauti drauge:):):)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos