Mūsų gimnazistai suprato savanorystės reikšmę

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-09
  • Kategorija: Renginiai

„Europos savanorystės maratonas 2011“ (organizatoriai Alytaus Europos informacijos centras - Europe Direct) į gerų ir prasmingų darbų sūkurį įtraukė ir mūsų mokyklos gimnazistus. Jaunimo Europos komandos narys mūsų mokyklos prezidentas Ignas Každailis ir mokinių tarybos pirmininkė Indrė Ožalinskaitė po renginio džiaugėsi, kad tiek daug gerumo yra mumyse. Atvirai prisipažino, kad prieš paramos akciją „Padėk mažiesiems afganistaniečiams“ nebuvo tokie tikri, kad nuoširdumas, gerumas, meilė kitam triumfuos. „Ačiū visiems, kurie prisidėjote“,- sakė jie.

Gražios ir geros idėjos užkrečia

Dešimtą valandą prie Daugų Vlado Mirono gimnazijos centrinių durų įsikūrė Alytaus Europos informacijos centro – Europe Direct palapinė. Akcijos organizatoriai Ignas Každailis ir Indrė Ožalinskaitė pradėjo renginį. Ignas trumpai pristatė šiandien Europos dienos proga vykstančius renginius ne tik mūsų mokykloje, bet visoje Lietuvoje. Pasidžiaugė, kad ši akcija susilaukė tokio susidomėjimo. Vadinasi, sakė jis, gražios ir geros idėjos užkrečia.

Penktokai Ieva Vilkaitė ir Rapolas Puzonas (jiems pasirengti padėjo geografijos mokytoja ekspertė Ona Gustaitienė) trumpai pristatė Afganistaną, pateikė šalies istorinio ekonominio ir socialinio gyvenimo faktus. „Blogiausia būti vaiku Afganistane“,- sakė Rapolas. Tai pati blogiausia vieta Žemėje gimti. UNICEF duomenimis, šioje šalyje pats didžiausias vaikų mirtingumas : iš tūkstančio vaikų per metus miršta 257. Ieva sakė, kad labai sunku mergaitėms. Jos dėl pinigų ištekinamos vos keturiolikos metų, dažnai kenčia vyro despotizmą. Ne viena nebeištvėrusi pažeminimų bandė susideginti. Moterys turi paklusti vyrams. Kiekviena, kuri drįsta palikti vyrą, praranda teisę į vaikus. Taigi, sakė jie, šalis ekonomiškai labai silpna, nualinta, iškankinta skurdo. Jiems trūksta paprasčiausiųdalykų: vadovėlių, mokymo priemonių, baldų. Todėl šiir bet kokia kitokia parama Afganistano vaikams yra ypač svarbi.

Prie šios akcijos prisidėjęs Alytaus rajono savivaldybės mero padėjėjas Ramūnas Bielevičius dėkojo už dėmesį afganų vaikams. Priminė, kad ši akcija vyko ir mieste, kad tai, ką visi kartu sudėjome į dėžes, į Afganistaną nuveš Lietuvos Respublikos kariuomenės Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono atstovai.

Turbūt žinote, kad lietuvių civilinė ir karinė misija Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų birželį. Prie šios misijos prisideda ir kariai iš Alytaus. Jie padeda vietinėms saugumo struktūroms kurti saugesnę aplinką, stabilumą, teikia humanitarinę ir socialinę pagalbą.

P. S. Mokiniai negailėjo nei savo žaislų, nei flomasterių, nei sąsiuvinių... Ypač nustebino pradinukai ir abiturientai. Jie buvo dosniausi. Visi, kurie prisidėjo prie šios akcijos, iš organizatorių gavo atminimo dovanėles. Jas įteikė Indrė ir Ignas.

Miglės Kartanaitės nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos