„MOKYKLOS GARBĖ 2011“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-25
  • Kategorija: Renginiai

„Dabartinis lietuvių kalbos žodynas“ taip apibrėžia žodžio garbė reikšmę: „Tai pripažįstama pagarba už nuopelnus; šlovė, geras vardas, reputacija; vertybė. Pavyzdžiui, gerai dirbti yra garbės dalykas. Gegužės 27 dieną 10 valandą mūsų gimnazijos aktų salėje vyks gražus renginys – „Mokyklos garbė 2011“.

Pirmą kartą mūsų gimnazijoje bus viešai pagerbti ir įvertinti tie bendruomenės nariai, kurių darbo rezultatai atitinka „Dabartiniame lietuvių kalbos žodyne“ apibrėžto žodžio GARBĖ reikšmę.

Matydamas, kaip svečiai rinkosi pirmąsias vietas prie stalo, jis pasakė jiems palyginimą: „Kai tave pakvies į vestuves, nesisėsk pirmoje vietoje, kad kartais nebūtų pakviesta garbingesnio už tave ir atėjęs tas, kuris tave ir jį kvietė, netartų tau: „Užleisk jam vietą!“ Tuomet tu sugėdintas turėtum sėstis į paskutinę vietą. Kai būsi pakviestas, verčiau eik ir sėskis paskutinėje vietoje, tai atėjęs šeimininkas tau pasakys: „Bičiuli, pasislink aukščiau!“ Tada tau bus garbė prieš visus svečius. „Kiekvienas, kuris save aukština, bus pažemintas, o kuris save žemina, bus išaukštintas“.
(BIBLIJA. Naujasis Testamentas. Evangelija pagal Luką.)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos