Žiema, žiema, bėk iš kiemo!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-03-08
  • Kategorija: Renginiai

Keletas žodžių apie šventę

Šiemet taip jau sutapo, kad Užgavėnes švenčiame kartu su Moters diena. Todėl abiejų švenčių proga norisi palinkėti, kad saulės spinduliai kuo greičiau sušildytų žemę, o kartu su ja ir mus visus. Pasiilgome tavęs, kaitrus saulutės spinduly! Šviesk, šildyk mus mažus ir didelius.

Užgavėnės – sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį. Šventės ištakos pagoniškos, tačiau dabar glaudžiai susietos su krikščionybe. Per Užgavėnes leidžiama paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti, o jau kitą dieną prasideda Gavėnia, trunkanti iki Velykų (Kristaus prisikėlimo). Šiuo laikotarpiu skatinama pasninkauti, nevalgyti mėsos, gedėti iki Kristaus prisikėlimo šventės.

Tikras Karnavalas…

Mūsų mokyklos pradinukai ir išradingosios jų mokytojos surengė tikrą karnavalą! Persirengėliai pasklido po mokyklą, visus mus užkrėsdami gera nuotaika. Mokyklos stadione šoko, dainavo, degino Morę… Maža to, pradinukės aplankė beveik visas įstaigas, esančias mūsų miestelyje… Ir nunešė pačią džiugiausią žinią: Pavasaris beldžiasi į mūsų žemę ir į jūsų širdis.

Apie visa tai, kas įsimintiniausia, kalba patys už save vaizdai, pasižiūrėkiteJ

Lalautojai pasklido po miestelio įstaigas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos