Sėkminga Daugų irkluotojų naujo žaidimo ( KANUPOLO ) pradžia

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-03-16
  • Kategorija: Renginiai

Jau pusmetį Dauguose gyvuoja nauja sporto šaka - kanupolas . Tai jaudinantis, staigus ir įtemptas žaidimas. Praėjusį savaitgalį Daugų irkluotojai pirmą kartą išbandė savo jėgas Alytuje surengtose tarptautinėse kanupolo varžybose. Jose dalyvavo ir mūsų mokyklos sportininkai.

Kanupolasyra įspūdingas žaidimas, kurį žaidžia dvi komandos po penkis žaidėjus ramiame (netekančiame) vandenyje, dažnai baseine įrengtoje 23 x 35 metrų dydžio aikštelėje, stengiantis įmesti vandensvydžio kamuolį į 1,5 m ilgio ir 1 metro aukščio vartus, iškeltus virš vandens 2 metrų aukštyje žaidimo aikštelės galuose. Žaidime sujungti vandensvydžio, krepšinio ir baidarių irklavimo elementai. Irkluotojai naudoja trumpas 3 metrų manevringas vienvietes baidares- kajakus, irkluoja dviejų menčių irklais, dėl saugumo dėvi šalmus su veido apsauga ir gelbėjimo liemenes. Greitas, įspūdingas žaidimas tęsiasi du kėlinius po dešimt minučių. Iš sportininkų reikalaujama ištvermės, greičio, reakcijos, koordinacijos, vikrumo ir kitų tik šiam žaidimui reikalingų įgūdžių ( „eskimosas"), kuriais nuolat naudojasi žaidėjai, atversdami baidares.

Praėjusį savaitgalį Daugų irkluotojai pirmą kartą išbandė savo jėgas Alytuje surengtose tarptautinėse kanupolo varžybose. Jose dalyvavo devynios komandos iš Lenkijos, Vilniaus, Trakų, Alytaus ir Daugų. Jaunučių grupėje daugiškiai iškovojo garbingą trečiąją vietą. Komandos garbę gynė Rokas Puzonas, Edas Tyrylis, Lukas Vaitulionis, Rimas Kazlauskas, Paulius Smaidžiūnas ir Ernestas Protasevičiūs. Simonas Maldonis atstovavo Alytaus miesto vyrų rinktinei, jie užėmė garbingą penktąją vietą.

Stengsimės šį žaidimą populiarinti vasarą Daugų ežere.

Treneris Jonas Juonys Tarptautinėse kanupolo veržybose Alytuje

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos