Į sostinę pakviesti Maironiečiai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-02-09
  • Kategorija: Renginiai

Į Lietuvos sostinę Vilnių buvo pakviesti mūsų rajono Maironiečiai. Tarp jų ir mūsų mokyklos šios organizacijos narės su savo vadove gimtosios lietuvių kalbos mokytoja Sigita Juškevičiene. Kaip prasitarė pačios, tai buvo įdomi ir prasmingai praleista diena. Didžiausią įspūdį paliko Vilniaus universiteto Filologijos fakultetas, taip pat visada gerai nusiteikusio, charizmatiškojo šio fakulteto dėstytojo Regimanto Tamošaičio paskaita.

Renginyje dalyvavo ir daugiau gerbiamų svečių: LRŠMM pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyresnioji specialistė A.N Poderienė, LRŠMM komunikacijaos skyriaus vyr . specialistė E. Bagdanavičienė, rašytojas E. Ignatavičius, aktorius T.Vaisieta.Prasmingai praleista diena, daug pamatyta, išgirsta. Bet turbūt svarbiausia, kad mūsų tautos dainiaus idėjos gyvos. Jaunoji Lietuva auga, stiprėja ir puoselėja meilę svarbiems dalykams.

„Mylėk, lietuvi, tą brangią žemę,/ Kame nuo amžių tėvai gyveno:/Čia tavo kūnas sau maistą semia,/ Čia grynai dvasiai tiek sveiko peno!/ Mylėk jos kalbą, senovės būdą,/ Jos girių kvapą, žaliąsias pievas...“,- tai poeto priesakas mums, lietuviams.

Nuoširdumas, gerumas ir paprastumas žavi

Visiems gerai žinomus dalykus į sostinę susirinkusiems šios organizacijos nariams, jų vadovams priminė Regimantas Tamošaitis - literatūrologas, rašytojas, mokyklinių lietuvių literatūros vadovėlių autorius, kritikas, eseistas, dėstytojas ir viena spalvingiausių bei aktyviausių asmenybių Lietuvos kultūros erdvėje. Pokalbiai ne tik oficialioje, bet ir intymesnėje erdvėje paliko, kaip teigė mūsų mokyklos maironietės, šiltus ir gražius prisiminimus.

Maironiečiai ne tik lankėsi VU, bet ir Lietuvos Respublikos Seime. Apie dienos įspūdžius pasakoja ir nuotraukos, pasižiūrėkime Klausome literatūrologo Regimanto Tamošaičio paskaitosFoto sesijaprie VU Filologijos fakultetoLankomės Lietuvos Respublikos Seime

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos