Artėja Kalėdos .....

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Artėja Kalėdos .....O per Kalėdas turėtume skirti laiko tam, kad susirinktume tai, ką skubėdami netyčia išbarstėme. Tai patys save, savo gerumą, supratingumą ir dosnumą. Atostogų (o gal ir ne) skaitymams.
Tiems, kas moka skaitydamas galvoti.

„Juk Bredliui draugo labai reikia – jis vienišas sėdi paskutiniame suole, atskirtas nuo visų vaikų, visiems atžarus, skriaudžia mergaites, o prispirtas prie sienos amžinai skiedžia melo pasakas. Jam viskas nesiseka, niekas jo nemyli, ir mokytoja liepia susirūpinti savo elgesiu........"

Louiso Sacharo „Berniukas mergaičių tualete" (1987) net devyniolika sykių Amerikos vaikų buvo renkama geriausia ir skaitomiausia knyga.

Atsiminimų saugotojo dukra

Memory Keeper's daughter Kim Edwards

Iš anglų k. vertė Rima Kardelytė

Deivido Henrio gyvenimas klostosi puikiai - to jis ir troško. Jis dirba gydytoju, veda gražią moterį - Norą, pora laukiasi pirmagimio. Tačiau vieną naktį po vienintelio lemtingo sprendimo viskas pasikeičia. 1964-ųjų žiemos vakarą, kai lauke siaučia baisi pūga, Norai prasideda gimdymas. Dėl blogo oro nepavykus nusigauti į ligoninę, jie sustoja Deivido klinikoje, jiems į pagalbą suskumba tik seselė Karolina. Deividas pats priima savo kūdikį - sveiką, gražų berniuką. Bet kai Norą vėl suima sąrėmiai, Deividas supranta, kad ji laukėsi dvynių; antra naujagimė gimsta daunė. Norėdamas apsaugoti žmoną nuo sukrečiančios žinios, Deividas atiduoda mergaitę seselei, kad ši nuvežtų ją į prieglaudą. Jis prašo išlaikyti paslaptį. Karolina paima kūdikį ir dingsta...

Veiksmas knygoje rutuliojasi dvidešimt penkerius metus. Kim Edwards pasakoja jaudinamą dviejų šeimų, susaistytų paslapties, istoriją. Lemtingą akimirką priimtas sprendimas jau amžinai neduos Deividui ir jo artimiesiems ramybės, pakeis jų santykius.

Romane „Atminties saugotojo dukra" Kim Edwards pasakoja apie atgailą ir atpirkimą... apie žmones, kuriuos persekioja jų praeitis. Romanas parašytas tokia meniška kalba, kad vis grįžti prie kai kurių pastraipų, skaitai jas iš naujo, kad jos dar kartą tave užburtų... graži knyga.

Jodi Picoult

Kim Edwards romanas toks užburiantis, kad perskaičiau jį vienu prisėdimu - iki paryčių negalėjau nuo jo atsiplėšti. Jūs sužavėti seksite romano herojų gyvenimą: jų santuoka sudaryta remiantis pačiais švelniausiais jausmais, bet nesuprantamos tradicinio neva sveiko proto nuostatos, melas ir paslaptys ją išardo. Iš pelenų išaugę naujo gyvenimo daigai tokie stiprūs, kad įveikia įsigalėjusią tvarką ir įrodo, kad svarbiausia šeimoje - meilė, palaikymas. Siaubas, gailestis, atpirkimas - ko dar gali norėti skaitytojas? Šiame puikiame romane jūs rasite visko.

Sena Jeter Naslund

Daugiau informacijos apie kitas knygas rasitečia

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos