Sveikatingumo svetainė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-11-26
  • Kategorija: Renginiai

Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos pradinukai dalyvavo Alytaus rajono pradinių klasių projekte ,,Sveika gyvensena pradinukui“. Projekto tikslas - tobulinti sveikos gyvensenos ugdymo ypatumus, galimybes pradinio ugdymo procese.

Pirmas etapas vyko Punioje, kuriame dalyvavo 1-2 klasių orientacininkų komanda. Antras etapas vyko Butrimonių gimnazijoje, kurioje susirungė 3-4 klasių kvadrato komandos. Trečiasis etapas, sveikos gyvensenos savaitė, vyko mūsų mokykloje, kurios metu pradinukai susitiko su sveikatos priežiūros specialiste A. Lugauskiene. Ji vaikams paskaitė paskaitą ,,Kad dantukų neskaudėtų“.

Lapkričio 25 d. vyko pradinių klasių baigiamasis renginys ,,Sveikatingumo svetainė“. Nuo pat pirmos pamokos pradinukai kibo į darbą. Sugalvojo komandų pavadinimus, rinko informaciją apie pasirinktas daržoves, vaisius, uogas, grybus.

Per trečią pamoką vyko klasių prisistatymai. Ir ko tik ten nebuvo.... Vyko tikra ,,Daržovių ir vaisių puota“. 4b - ,,Daržovės“, pristatė save dainuodami ir visus supažindino su sveiko maisto piramide. 1a – ,,Obuoliukai“, nupiešė pilną obelį raudonskruosčių obuolių ir paruošė patarlių apie juos. Nuo jų neatsiliko ir 1b - ,,Pupos“. Jie padainavo dainelę apie vilko pupą ir visus išmokė pupos skaičiuotę. Išradingieji 2a klasės mokiniai, pasivadinę ,,Moliūgais“, atnešė į salę didelį ir puošnų moliūgą. Papasakojo apie moliūgų ir arbūzų naudą, užminė mįslių, o tie, kurie įminė jas, buvo pavaišinti saldžiuoju arbūzu. Kūrybingieji trečiokai paruošė vaidinimus: 3a - ,,Grybų karą“, o 3b - ,,Kriaušė ir kriaušaitė“. 4a klasės ,,Uogos“ padainavo dainą apie visų mėgstamus saldumynus ir paaiškino, kodėl vis dėlto geriau yra valgyti uogas, o ne saldainius.

Per ketvirtą pamoką mokiniai išklausė paskaitėlę ,,Kad vaikams akinukų nereikėtų“. Sužinojo apie akies sandarą, ligas. Gavo patarimų, kaip reikia saugoti savo akis, kokius maisto produktus valgyti, kad akys būtų sveikos. Taip pat buvo apdovanotos diplomais 1-2 klasių orientacininkų ir 3-4 klasių kvadrato žaidėjų komandos, kurios Alytaus rajone iškovojo III vietas.

Penktoji pamoka vyko sporto salėje. Vaikai susitiko su Edmantu Svirinavičiumi, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato personalo skyriaus fizinio ir kovinio parengimo grupės vyresniuoju specialistu. Jis parodė ir pamokė vaikus mankštos ir kvėpavimo pratimų.

Šis projektas suteikė žinių bei praktinių įgūdžių, kaip ugdyti sveikos gyvensenos ypatumus pradinėse klasėse.

Raimonda Šilalienė, pradinių klasių vyr. mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos