Abiturientų vizitas į Vilniaus kolegiją

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-11-02
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį, prieš pat prasidedant rudens atostogoms, Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos abiturientai išvyko į Vilniaus kolegiją. Atvykusius į Vilniaus kolegijos Verslo ir Vadybos fakultetą mus šiltai priėmė čia dirbančios dėstytojos, dekanė bei studentų atstovybės nariai. Jie papasakojo apie Vilniaus kolegiją, apie čia besimokančius studentus, apie įgyjamą išsilavinimą. Pastebėjo, kad čia bestudijuojantys gaunadaug praktinių įgūdžių, todėl nesunkiaiįsidarbina (daugiau nei 80% jaunuolių, baigusių Vilniaus kolegiją, įsidarbina pagal specialybę!).

Kiekvienadėstytoja (lektorė)atskirai pasakojo apie tą sritį, kurią dėsto studentams, mielai atsakinėjo į klausimus, pateikė gyvenimiškų pavyzdžiųir kvietė atvykti mokytis.

Studentų atstovybės narys labai atvirai papasakojo apie studentų veiklą laisvu nuo paskaitų metu, apie čia bestudijuojančius jaunuolius, jų veiklumą bei tarpusavio santykius. Jis taip pat nuoširdžiai atsakinėjo į mūsų pateikiamus klausimus, stengėsi duoti patarimų tiems, kas dar neapsisprendę,bet nori mokytis.

Vilniaus kolegija vykdo ir Erasmus mainų programą. Erasmus - tai galimybė mokytis užsienio šalių aukštesnėse mokymo įstaigose ir gauti ne vien lietuvišką kolegijos baigimo pagymėjimą, bet ir užsienio diplomą. Tai galimybė nušauti du zuikius vienu šūviu!

Mūsų ekskursijosvadovės sudarė galimybę patiems užsukti ir pamatyti, kaip vyksta vienokios ar kitokios paskaitos. Be to, aplankėme fakulteto sporto salę bei biblioteką. Subibliotekos taisyklėmis taip pat buvome supažindinti:).

Beje, Vilniaus kolegijoje jau mokosi nemaža mūsų mokyklą baigusių jaunuolių.

Manome, kad susipažinti su studijų programomis, kolegijomis, universitetais, profesijos mokyklomis tiesiog būtina. Greitai mums reikės vieną iš jų pasirinkti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos