Dėmesio! Reklama.

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-10-18
  • Kategorija: Renginiai
Projektas "Ruduo su nacionalinės premijos laureatais"

Tai jau antrasisvykdomo projektosusitikimas. Kaip žinote, pirmasis buvo su poetu, rašytoju, eseistu Donaldu Kajoku. Trečiasis susitikimas planuojamas su charizmatiška asmenybe, poetuJuozu Erlicku.

Šiek tiek apie poetą Kornelijų Platelį

Kornelijus Platelis (g. 1951 m. sausio 22 d. Šiauliuose) – Lietuvos poetas, eseistas, vertėjas, valsybės veikėjas.

Baigė Vilniaus statybos inžinerinį institutą. Kelerius metus dirbo įvairiose Druskininkų statybos organizacijose.

19911993 m. ėjo Lietuvos kultūros ir švietimo ministro pavaduotojo pareigas, buvo Sevilijos pasaulinės parodos Lietuvos ekspozicijos generalinis komisaras. Vėliau buvo Druskininkų mero pavaduotojas, Lietuvos savivaldybių asociacijos pirmininko pavaduotojas. 19961998 m. vadovavo „Vagos“ leidyklai.

1998 m. gegužės 1 d.–2000 m. lapkričio mėn. – Lietuvos švietimo ir mokslo ministras.

Nuo 2001 m. vasario mėn. yra savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius. K. Platelis aktyviai įsitraukęs į visuomeninę veiklą: yra Lietuvos rašytojų sąjungos, Lietuvių PEN centro narys, „Poetinio Druskininkų rudens“ valdybos pirmininkas.

Pirmoji K. Platelio knyga, pavadinta „Žodžiai ir dienos“, pasirodė 1980 m., vėliau išleido dar kelias eilėraščių knygas, esė rinkinį, nemažai išvertė kitų šalių autorių kūrybos, parašė paaiškinimus Senajam Testamentui. Jo kūryba išversta į anglų, armėnų, baltarusių, estų, galisiečių, graikų, gruzinų, ispanų, latvių, lenkų, norvegų, prancūzų, rusų, slovėnų, švedų, ukrainiečių, vengrų, vokiečių kalbas.

K. Platelis 1985 m. apdovanotas Jotvingių premija už eilėraštį „Jotvingių malda šuoliuojant į priešą“, 1996 m. paskelbtas Poezijos pavasario laureatu už knygą „Prakalbos upei“.

2002 m. apdovanotas Nacionaline Lietuvos kultūros ir meno premija

(Informacija parengta (žiniatinklis - virtuali enciklopedija "Vikipedija").

Renginio partneris -Daugų Vlado Mirono vidurinė mokykla.

Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos Kultūros rėmimo fondas ir Alytaus rajono savivaldybė.

Rengėjai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos