Veiksmo savaitės dienoraštis

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-05-27
  • Kategorija: Renginiai
Mokyklos garbė

Šį projektą inicijavo ir įgyvendino MT (Mokinių taryba). Renginį vedė dešimtokė Justina Remeikaitė. Garbės lentą atidengė mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius ir mokyklos prezidentas Ignas Každailis. Jiems talkino dramos būrelio nariai (vadovė Žiedūnė), šokių kolektyvas „Saulė“,Šv.Benedikto gimnazijos mokinė Paulina Vencevičiūtė ir visi, kurie susirinko į šį iškilmingą ceremonialą. Didžiausias dėmesys ir pagarba tiems, kurie garsina ir garsins mūsų mokyklos vardą.

Ketvirtokų išleistuvės

Tai jaudinanti, bet kartu ir labai iškilminga akimirka tiek patiems ketvirtokams, tiek jų mokytojoms Vitai ir Jurgitai, tiek tėveliams. Jaudinanti akimirka visiems, kurie buvo kartu su jais vakar ir šiandien, kurie nuolat buvo ŠALIA. Ketvirtokų išleistuves vedė du žavūs aštuntokai – Evelina ir Edgaras. Reikėtų priminti, kad jie taip pat buvę mokytojos Vitos mokiniai. Salę nuostabiai papuošė mokytojos padėjėja Vyda Sudvajienė.

Renginį atidaręs mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius pasidžiaugė ketvirtokų rezultatais, palinkėjo gerai praleisti vasaros atostogas ir visiems rugsėjį susirinkti į mokyklą. Ketvirtokai sau, savo tėveliams, mokytojoms, svečiams parengė tikrą šventę. Deklamavo eilėraščius, dainavo, vaidino, grojo dūdelėmis. Jų programa buvo iš anksto apgalvota, todėl nė vienas, sėdintis salėje, neliko abejingas. Priešingai - liko sužavėtas.

Trečiokai, sveikindami savo draugus, dar kartą patikrino jų žinias ir priminė, kad pačios nerūpestingiausios dienos pasiliko kažkur praeityje. Direktoriaus pavaduotoja Vida Kalmatavičienė džiaugėsi, kad ketvirtokai išaugo, kad šiandien jie sumanūs, išradingi, kūrybiški ir labai labai protingi. Tai ir jų pačių, ir mokytojų, ir tėvelių nuopelnas,- sakė ji. Ketvirtokų tėveliai dėkodami mokytojoms už sunkų, atsakingą, bet kartu labai reikalingą darbą linkėjo žodiais, pražydusiais vaikų rankose herberų ir orchidėjų žiedais. Jie jau išaugo – leiskime jiems oriai žengti į ateitį. Mokinių konferencija „Tikslas vienas – mokytis gali kiekvienas“

Į mokinių konferenciją, vykusią „Savame kampe“ susirinko aktyviausias Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos, Alytaus Adolfo Ramanausko Vanago vidurinės mokyklos, VŠĮ Šv. Benedikto gimnazijos jaunimas. Svečiai atstovauja Alytaus jaunimo organizacijas, todėl jų patirtis gerokai didesnė. Jie ir tapo mūsų konferencijos lektoriais.

Prie apskrito stalo buvo pristatyta Eurodesk, ALJ, Alytaus miesto mokinių tarybos organizacijų veikla. Lektoriai pažymėjo, kad mokiniai noriai dalyvauja organizacijų veiklose, kai kažkas juos stipriai „užnorina“. Reikia pastebėti, kalbėjo organizacijos ALJ pirmininkas Emilis Remeikis, kad jaunimas yra pakankamai žingeidus ir tikrai visada yra pasiryžęs nuoširdžiai dirbti. „Ko tik nepadarysi dėl kilnaus tikslo“,- apibendrino jis. Alytaus miesto mokinių tarybos pirmininkė Augustė Vadišiūtė pasidžiaugė, kad ir Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos mokiniai yra taip pat labai aktyvūs, smalsūs, o veikla yra prasminga, graži ir žymi. Ji kartu su tarybos nare Jurgita Saveikaite pakvietė visus susipažinti su komandinio darbo valdymu ir lyderio veikla. Susitikimo pabaigoje Eurodesk regioninė partnerė Ugnė Rukšėnaitė pakvietė visus pažaisti žaidimą – ledlaužį „sytykia“.

Į mini konferenciją susirinko net 40 mūsų mokyklos mokinių, kurie susidomėję klausė ir diskutavo aktualiais klausimais. Tikėtina, kad tokios konferencijos yra prasmingos, nes mokiniai gali bendrauti ir bendradarbiauti su savo bendraamžiais, keistis gerąja patirtimi, vieni iš kitų mokytis.

Visi į Sporto šventę

Tai tradicinis mūsų mokyklos renginys. Kūno kultūros mokytojai populiarina sveiką gyvenimo būdą, tiek dvasinę, tiek fizinę sveikatą. Taigi galime daryti išvadą, kad paskutinėmis gegužės dienomis sportuoja visa Daugų Vlado Mirono vidurinė mokykla. Todėl sportininkų rezultatai visada daugiau nei džiuginantys.

Nuotraukos Raimundo Jomanto ir Miglės Kartanaitės "Mokyklos garbė"Mokinių konferencijaKetvirtokų išleistuvėsSporto šventė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos