Sugrįžkime į „DAROM2010”

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-05-04
  • Kategorija: Renginiai

Praėjo dar viena savaitė po akcijos „Darom2010”. Dabar tikrai galime pateikti objektyvią statistiką.

Alytaus rajone surinkta 50 tonų šiukšlių (Dauguose 5 tonos). Šiukšles rinko rekordinis dalyvių skaičius – daugiau nei 3000 (Dauguose - 500, iš jų didžioji dalis mūsų mokyklos mokinių, mokytojų ir darbuotojų). Padėkos koncertą vedė mokyklos prezidentas Ignas ir aštuntokė Indrė. Koncertavo Antanas, Agnė, Vudis, Grūdas, Vaida, Daugų kultūros centro ir mūsų mokyklos meno kolektyvai.

Viešas pagyrimas

Daug jėgų, laiko, kantrybės, pastangų pareikalavo visi organizaciniai šios akcijos darbai. Reikėjo susitarti dėl finansavimo, pritraukti rėmėjų, suderinti akcijos parengiamųjų darbų detales (scena, įgarsinimas, elektra ir kt.). Plakatą, logotipą, dekoracijas kruopščiai apgalvojo ir įgyvendino mūsų mokyklos mokinės – Rimutė ir Linutė. Joms pagelbėjo buvusi mūsų mokyklos mokinė Daiva Juonytė.

Apskritai reikėtų pasakyti, kad didžiausi iniciatoriai vis dėlto buvo mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai. Padėkos koncerte dalyvavo dramos būrelio nariai (vadovė Žiedūnė), šokių kolektyvas „Saulė“ (vadovė Neringa), akcijos mini stotelių koordinatoriai – Roberta, Kristina, Jolita, Simonas, Daumantas, Skirmantas, Ieva, Judita, Vytautas, Eimantas, Ilona. Prie scenos montavimo ir demontavimo darbavosi Linas, Arnas ir Simno gimnazijos abiturientas Darius. Padėkos raštus padėjo įteikti Gintarė Baliukonytė, Gintarė Pavilionytė, Justina Remeikaitė. Visą Padėkos koncertą organizavo ir vedė Ignas ir Indrė, prie renginio scenarijaus prisidėjo mokytoja Gitana.

Mūsų savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas duodamas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai sakė: „Norėčiau padėkoti ir pagirti jaunimą. Tai jaunimas yra iniciatorius, tikrai jie rūpinasi savo aplinka, rūpinasi savo kraštu ir vyresnius uždega rimtam darbui.“

Tikėtina, kad ši graži akcija dar daugiau dalyvių surinks kitais metais. J

Vienuoliktokė Miglė ir technologijų mokytojas Raimundas užfiksavo šias lietingai darbingas ir saulėtai džiaugsmingas akimirkas:

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos