Skambant paskutiniam skambučiui...

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-05-31
  • Kategorija: Renginiai
DAUGŲ VLADO MIRONO VIDURINĖ MOKYKLALXI2010-05-28

Gyvenimo poezija labai trapi. Dažniau mes visi gyvename suprozintą gyvenimą. Ir laikas tarsi smėlis, ašara ar gėris mumyse ištirpsta. Žmonės susitinka tam, kad vieni kitus pažintų, suprastų, o, atėjus tam tikram gyvenimo etapui, pasakytų vieni kitiems – sudie. Lik sveika, mokykla!

Skambant paskutiniam skambučiui...

Tiek pirmokėliai, tiek auklėtojos, tiek vienuoliktokai, tiek tėvai, tiek mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius priminė, kad vienas gyvenimo etapas baigtas. Vaikystė, pačios nerūpestingiausios dienos liko mokykloje – jos koridoriuose, pamokose, žvilgsniuose... Nuoširdus pirmokėlių žodis ir daina sujaudino. Jie dainavo: „Aš užaugsiu, užaugai ir tu,/Tart „sudie“ vaikystei sunku“... O salėje sėdinčiųjų širdis pripildė ilgesio, gal ir liūdesio...

„ Jūs esate tie, kurie dabar jau atsakingi ne tik už save, bet ir kitus. Nebūkite egoistai. Dar truputėlį susikaupkite ir po mėnesio ištesėsiu per Šimtadienį duotą žodį – nuosprendis bus neginčijamas. Jūs savo rankose tikrai turėsite Brandos atestatus“,- taip kalbėjo mokyklos vadovas. Auklėtojos Albina Grambienė, Meilutė Kašėtienė įteikė visiems abiturientams Padėkos raštus ir linkėjo būti savimi, maksimaliai susikaupti ir puikiai išlaikyti egzaminus. Pradinių klasių mokytojos Vita Vitkauskienė ir Jurgita Diksienė įteikė visiems po dovanėlę – pačių kažkada nupieštą piešinį. Jos taip pat paskaitė ištraukas iš pirmųjų rašinėlių. Buvo visiems įdomu ir netikėta. Pirmosios mokytojos tikrai moka ilgai saugoti dar vaikystėje patikėtas mintis ir paslaptis. Nerimą dėl savo vaikų nuolat išgyvena tėvai. Jie tikisi ir nori, kad jų vaikų gyvenimas būtų kuo lengvesnis, kad pirmieji išbandymai nepalaužtų. Todėl kalbėdama apie tai abiturientės mama Onutė Gustaitienė paprašė dažniau gyvenime vadovautis milijardieriaus Bilo Geitso patarimais. Jie tikrai sunkią minutę bus išminties šaltinis.

Renginio vedėjai Kristina, Simonas ir Roberta priminė, kad šiandien ištraukta paskutinė vinis iš Mokyklinio kalendoriaus... Jie taip pat iš abiturientų perėmė mokyklos raktą ir Testamentą.

Po renginio LXI laida mokyklos kieme pasodino ąžuoliuką.

Nuotraukos Miglės Kartanaitės.

NETRADICINĖS PAMOKOS IR PERTRAUKOS...GIMTOSIOS LIETUVIŲ KALBOS PAMOKAANGLŲ KALBOS PAMOKATEATRO PAMOKAPASKUTINĖ PAMOKASKAMBANT PASKUTINIAM SKAMBUČIUI

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos