Bendradarbiaujame su Vyriausiuoju policijos komisariatu

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-02-08
  • Kategorija: Renginiai

Jau daug metų, kai mūsų mokykla bendradarbiauja su Alytaus Vyriausiuoju policijos komisariatu. Komisariato pareigūnai padeda mokytojams, mokiniams bei jų tėvams (globėjams). Jie suteikia informacijos įvairiais teisiniais klausimais, padeda vykdyti mokykloje nusikalstamumo ir žalingų įpročių prevenciją, spręsti mokyklos nelankymo priežastis, pagelbėja mokytojams budėti mokyklos renginiuose.

Mūsų mokyklos mokiniai noriai dalyvauja policijos komisariato organizuojamuose konkursuose, akcijose „Oranžinis kamuolys“, „Labiausiai šviečianti klasė“ ir kt.

Vyriausiasis policijos komisariatas organizuoja įvairius renginius, susitikimus ir mūsų mokyklos pradinukams. Pradinėse klasėse daugiau dėmesio skiriama saugiam eismui, o vyresnėse klasėse - atsakomybei už vienokius ar kitokius teisės pažeidimus, primenamos pareigos, kurios yra tik keturios, betpagrindinės:

1. Gerbti šeimos narius.

2. Gerbti mokytojus, kitus suaugusius ir vaikus, nepažeisti jų teisių.

3. Laikytis priimtų elgesio taisyklių mokymo, auklėjimo įstaigose, namuose, viešose vietose.

4. Gerbti ir saugoti kultūros ir istorijos vertybes, gamtą, kitų ir savo nuosavybę.

Šiais mokslo metais Alytaus apskr. VPK viešosios tvarkos skyriaus prevencinio poskyrio Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistas Donatas Katlauskas kiekvieną trečiadienį susitinka su atskirų klasių mokiniais ir primena šias pareigas, nes nevykdančiam jų mokiniui, kaip ir kiekvienam suaugusiam žmogui, apribojamos teisės. Susitikimų metu patariama, kaip elgtis viešose vietose, būti saugiam kelyje, kokia yra atsakomybė už taisyklių ir įstatymų nesilaikymą ir kt.

Primename, kad minėtas pareigūnas mokinius, jų tėvus, mokytojus mokykloje teisinais klausimais konsultuoja kiekvieną trečiadienį nuo 10.00 val. iki 11.00 val.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos