Keliaukime po Dzūkiją

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2009-12-16
  • Kategorija: Renginiai

PAMOKOS PARKE

Mes, aštuntokai, jau antrą kartą keliaujame po Dzūkijos nacionalinį parką. Šįkart maršrutu: Merkinė – Liškiava – Marcinkonys – Kapiniškiai – Daugai.

Dainavos krašto dainius Vincas Krėvė legendas apie Liškiavą pradeda pasakoti taip: „Iš Liškiavos piliakalnio po žeme eina urvas net Merkinėn, toks platus, kad juo galima net ketvertu arklių važiuoti“...Tas piliakalnis ir šiandien mena kovas su kryžiuočiais (restauruotas vienas gynybinės pilies kuoras), o šalia alkakalnio (Bažnyčios kalno) likęs nedidelis, bet unikalus „Akmuo su jaučio pėda“.

Domininkonai Liškiavoje pastatė vienuolyną, didingą baroko bažnyčią, kurios didžiuosius altorius išpuošė meistrai iš Italijos, Botanikos sodelį, iškasė tvenkinius.

Dar ir šiandien čia vyksta restauravimo darbai, atkuriama retųjų augalų kolekcija ir botaninis takas. Pamažu sugrįžta praėjusių amžių šio krašto šlovė. Tai tiek žinių apie Liškiavą.

Sužavėjo dokumentiniai filmai apie kurtinius „Kurtinių tuoktuvės“ ir gerves „Lėk, gervele“. Tikrai verta pamatyti.

Marcinkonys, Kapiniškiai tegul lieka uždaviniu kitiems keliaujantiems...

Dzyvai – ne tik dzūkių kuparuose saugomi rūdziniai divonai, pupkiniai sijonai, drobės rietimai... Bet ir Liškiavos barokas, juodoji keramika, Merkinės piliakalnis, drevinė bitininkystė, „Meškos šikna“, šucyta grikių košė ar bapka...

Žodžiu, nuvyksite ir patys pamatysite, kaip smagu ir įdomu pažinti savąjį regioną. O dabar siūlome mūsų kelionės akimirkų, pažiūrėję, gal ir Jūs norėsite keliautiJ

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos